Barcelona

La plataforma AVE pel Litoral amenaça de boicotejar l'inici de les obres del TGV

La confirmació que finalment el traçat del Tren de Gran Velocitat passarà pel centre de Barcelona ha indignat els veïns que fa temps reivindiquen que aquest passi pel litoral barceloní. Per si això no fos poc, el fet que el Consorci Alta Velocitat hagi anunciat que reforçarà l'estructura del traçat al seu pas pel costat de la Sagrada Família encara ha ofès més els veïns. La plataforma AVE pel Litoral ha assegurat que si no es rectifica el traçat impediran que les màquines comencin "aquesta desastrosa tasca".

Actualitzat

La plataforma AVE pel Litoral no ha aconseguit que les seves reivindicacions fossin escoltades i preses en consideració per les administracions que havien de decidir el traçat definitiu del TGV al seu pas per Barcelona. Finalment l'esperat Tren de Gran Velocitat travessarà la ciutat comtal pel centre i no pel litoral, tal com defensaven ells.

El portaveu de l'entitat, que representa prop de 300 comunitats de veïns pròximes al traçat urbà per on anirà el túnel del tren, ha avançat que "si continuen decidits amb aquest traçat" no permetran que les màquines comencin el que ha definit com a "tasca desastrosa". Pere Vallejo ha explicat que, malgrat la decisió, no aturaran les seves mobilitzacions per aconseguir que els deixin participar, els escoltin i els donin una resposta. Vallejo es queixa que es doni com a definitiu un traçat que no s'ha exposat a informació pública i ha qualificat els fets com un "abús de poder".

La plataforma defensa que el TGV passi pel litoral, un traçat que ells creuen viable, més econòmic, que comporta menys riscos, que donaria el mateix servei i, a més a més, que podria aprofitar infraestructures ja existents.

De l'anunci de traçat definitiu, la plataforma només destaca dues coses positives. D'una banda, que s'hagi descartat el bucle que es preveia fer per allunyar el túnel de la Sagrada Família, que evitarà que el tren passi per sota de construccions habitades. De l'altra, que per ara s'ajorna la construcció de l'estació de Passeig de Gràcia.

Tot i això, Vallejo ha llançat una pregunta enverinada als responsables de la construcció del túnel: si les seves famílies són menys sagrades que la Sagrada Família. El portaveu veïnal s'ha queixat que es faci servir un sistema de seguretat específic en el tram pròxim a la Sagrada Família, que consisteix a reforçar l'estructura del túnel per evitar danys a la basílica, i no es prevegi utilitzar el mateix per a la totalitat del traçat urbà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut