Barcelona

La pistes sobre els explosius dels suposats islamistes porten a València i al sud de Catalunya

França i València centren ara la investigació contra la suposada cèl·lula islamista que volia atemptar a Barcelona. La Guàrdia Civil busca a València i al sud de Catalunya la persona o persones que haurien subministrat els 100 quilos d'explosius que, suposadament, havien d'utilitzar els suïcides per atemptar a Barcelona. Aquests explosius podrien venir d'Algèria i serien com els que s'han utilitzat en atemptats al Pakistan i l'Afganistan. A més, la Guàrdia Civil continua buscant a França els tres suposats terroristes que van fugir durant l'operació policial al barri del Raval.

Actualitzat

La investigació al voltant de la suposada cèl·lula islamista desmantellada a Barcelona el cap de setmana passat continua. La troballa d'explosius que confirmin la immediatesa d'un atemptat i els suposats membres que la cèl·lula que haurien fugit són les principals preocupacions dels cossos policials.

La policia creu que els explosius que havien de servir per cometre els atemptats podrien ser a Espanya. Concretament, concentren la recerca al sud de Catalunya i al País Valencià, on les pistes condueixen fins a tres còmplices que serien els encarregats de custodiar el material i portar-lo fins a Barcelona.

Les restes de productes químics trobats en els escorcolls dels domicilis dels detinguts, a més, porten a pensar que l'explosiu és el mateix que es fa servir en atemptats a l'Afganistan i al Pakistan.

Tres fugitius

La policia també centra els seus esforços a trobar tres integrants de la suposada cèl·lula islamista que haurien fugit a França, una recerca que es preveu difícil. Tots tres haurien aconseguit fugir de la batuda policial als barris del Raval i de Santa Caterina de Barcelona.

La recerca es fa conjuntament amb la policia francesa, tot i els recels que ha despertat la investigació espanyola en els serveis antiterroristes de França. El motiu és que la justícia espanyola ha fonamentat la seva investigació en la informació que els ha facilitat un testimoni protegit. Es tractaria d'una persona enviada pels serveis d'espionatge francesos a Barcelona, que els passava informació i que havien infiltrat en grups radicals pakistanesos.

Anar al contingut