Lleida

La nevada altera la Marxa Pagesa per reclamar més reconeixement del sector

La neu genera problemes de mobilitat als tractors que surten des de les comarques del Pirineu en la marxa que recorre el país en columnes i acabarà dissabte a Barcelona

RedaccióActualitzat

La marxa de tractors que reclama "dignitat" per a l'activitat agrària i recorre Catalunya en diverses columnes, ha començat a caminar, però ha quedat afectada per la intensa nevada de les darreres hores. La Marxa Pagesa per la dignitat, com l'ha batejat el sindicat Unió de Pagesos, acabarà dissabte al migdia amb una concentració a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona. L'objectiu és reclamar més reconeixement del seu paper en la societat i reivindicar la seva feina en el manteniment del territori.

Els pagesos de la Cerdanya, però, no l'han pogut iniciar a causa de la neu. Tampoc han pogut sortir els tractors del Ripollès mentre que a les comarques del Pirineu aquesta mobilització també s'ha diluït pel mal temps. Els pagesos de l'Alt Urgell han cancel·lat la concentració prevista a primera hora a la Seu d'Urgell i Unió de Pagesos ha decidit que en aquesta zona, en lloc d'anar en columnes, els tractors vagin baixant cap a la plana de Lleida en petits grups.

La desena de tractors que s'han concentrat a la ciutat de Lleida han sortit dels camps Elisis per iniciar la marxa pagesos que en una primera parada els portarà fins a Bellpuig. Unió de Pagesos han entregat un manifest a l'alcalde de Lleida Angel Ros. Aquest divendres, precisament, es debat al ple de la paeria una mocio de suport de la marxa pagesa.

El responsable d'UP de Lleida, Jaume Pedrós, ha assegurat que Lleida té un protagonisme especial en aquesta reivindicació:

"Lleida és el lloc on hi ha més pagesos de Catalunya i on més gent viu de l'agricultura. No pot faltar. Som els que més reivindiquem. Fins i tot com a ciutat, quan algú pensa en alguna cosa relacionada amb la pagesia diuen Lleida. La consellera ha de ser de Lleida. Nosaltres creiem que en una manifestació així, si no hi hagués Lleida seria un fracàs.

Cap al migdia els tractors que han sortit de les comarques lleidatanes es concentraran a Bellpuig, els de les comarques del sud ho faran a Riudoms i els de la zona de Girona es trobaran a Medinyà.

A la tarda i aquest divendres seguiran el seu camí amb la incorporació de més pagesos de les comarques per on passin i faran nit a diversos municipis fins arribar a Barcelona dissabte al matí, on es concentraran per reivindicar la dignitat de la feina del camp i fer una crida a la societat a reconèixer l'activitat agrària.

La marxa, en total, es divideix en quatre rutes que cobreixen tot el país: la de Plana i Muntanya de Lleida i Anoia, la de l'Ebre i Camp de Tarragona, la de les comarques de Girona i Maresme i la ruta Catalunya Central i Vallesos, afectada per la neu.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut