Pla curt on es pot veure un home traient la neu acumulada al damunt del seu vehicle a Altron, al Pallars Sobirà, el 5 de febrer de 2018. (Horitzonta…
Pla curt on es pot veure un home traient la neu acumulada al damunt del seu vehicle a Altron, al Pallars Sobirà, el 5 de febrer de 2018. (Horitzontal)

La neu obliga a tancar diverses escoles al Pirineu i la suspensió del transport escolar afecta més de 2.000 alumnes

ACN Barcelona.-El temporal de neu que afecta el Pirineu i Prepirineu des d'aquest diumenge ha obligat a tancar diverses escoles i a cancel·lar rutes escolars, amb afectació a 2.039 alumnes, dels quals la meitat pertanyen a la Cerdanya. En aquesta comarca han quedat suspeses totes les rutes escolars, tot i que les escoles i instituts de Puigcerdà obriran sense que s'imparteixi activitat lectiva i també ho han fet a Alp i Llívia. Al Ripollès, el Consell Comarcal ha suspès 16 de les 23 expedicions, amb 175 alumnes afectats. A la Catalunya Central, ha quedat suspès el transport escolar a l'Alt Berguedà, juntament amb d'altres com al Moianès, a Osona, fins a un total de 402 alumnes afectats, segons el Departament d'Ensenyament. A les comarques de Lleida, s'han vist afectades un total de 44 rutes i 462 estudiants. A l'Alta Ribagorça tampoc s'ha efectuat cap ruta.

La Cerdanya és de les comarques més afectades pel temporal de neu i on més alumnes no han pogut anar a classe. El transport escolar municipal de Puigcerdà en funcionament i es mantindran en actiu però a nivell comarcal ha quedat suspès- La majoria de centres estan tancats, excepte a Puigcerdà, Alp i Llívia, on no hi haurà activitat lectiva. Al Ripollès, per la seva banda, s'ha suspès el transport de secundària, excepte Sant Joan, Ripoll i Santa Pau, a més de Campdevànol, mentre que escoles com a Planoles i Gombrèn no han pogut obrir.A la Catalunya Central, no hi ha hagut transport escolar a l'Alt Berguedà. Tampoc han prestat servei a les rutes de la Rodonella als instituts de Berga, les rutes de Borredà; totes les rutes fins a l'institut Alt Berguedà; totes fins a la Pobla de Lillet; la ruta de Saldes a l'Escola Serrat Voltor de Vellcebre; les dues rutes que surten de viver i Serrateix i la Ruta de la Nou del Berguedà a Cercs, entre d'altres, com la que uneix Capolat amb l'escola d'Educació Especial.Al Moianès, han quedat anul·lades la ruta de l'Estany a Moià i de Collsuspina a Moià i l'escola de l'Estany no ha obert. Altres, com a Castellterçol, Sant Quirze de Safaja i Castellcir han obert però els alumnes tampoc hi ha pogut arribar amb el transport habitual. D'altra banda, a Osona s'han anul·lat algunes rutes, com les d'Alpens, Sant Boi de Lluçanès, Perafita, de l'Institut Castell de Quer de Prats i de Viladrau a Taradell, entre d'altres. En total, han resultat afectats 35 alumnes del Solsonès, 82 del Moianès, 168 del Berguedà i 117 d'Osona, fins a un total de 402 estudiants.Per últim, a les comarques de Lleida, han quedat anul·lats tots els transports escolars a l'Alta Ribagorça. A més, un accident a Coll de Nargó ha complicat molt el viatge a molts mestres fins a les escoles de l'Alt Urgell, on també hi ha centres sense subministrament elèctric. En canvi, a la Val d'Aran s'ha registrat normalitat absoluta. En total, fins aquest matí, més de 160 alumnes s'han vist afectats per les escoles tancades i 462 per la cancel·lació d'un total de 44 rutes.

Anar al contingut