La ministra de Sanitat diu que ella sí que va fer el màster: "No tots som iguals"

Carmen Montón assegura que va cursar-lo a distància i que per això va anar poc a classe

RedaccióActualitzat

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha assegurat aquest dilluns que va cursar de manera reglamentària el màster en estudis de gènere que té per la Universitat Rey Juan Carlos.

Ho ha dit en roda de premsa convocada després que una informació periodística d'Eldiario.es hagi afirmat que va aconseguir-lo de manera irregular:

"Aclariré aquesta situació, no he comès cap irregularitat. Vaig matricular-me al curs 2010-2011 un cop acabada la carrera de medicina."

"Entendran que va ser fa 8 anys, i em costa recuperar tota la informació de llavors. Però he guardat prou informació per poder acreditar clarament que vaig cursar el màster d'acord amb totes les instruccions que em van donar."

"Jo sí que vaig fer aquest màster."

No li van convalidar cap assignatura

Amb documentació a la mà, Montón ha fet un repàs de les afirmacions que fa la informació publicada per eldiario.es: ha negat que li convalidessin cap assignatura, perquè per aconseguir-ho s'ha de demanar i ella no ho va fer.

 



També ha negat que s'incorporés tard al màster, i ha assegurat que ja estava matriculada a finals de setembre. Pel que fa al pagament de la matrícula, que va pagar fora de termini, diu que va seguir les instruccions de la universitat.

Cursat a distància

Pel que fa a l'assistència a classe, la ministra ha assegurat que la directora del màster li va dir per correu electrònic que el podia cursar a distància, i que per això els primers quatre mesos va anar poc a classe i va seguir les assignatures de manera virtual.

Ha admès que la data del títol, el 2012, està equivocada i ja ha demanat que es corregeixi. També ha assegurat que no es planteja dimitir:

"En resum: tinc el títol, tinc el certificat acadèmic de les notes, tinc el treball final de màster, que era el propòsit fonamental de curs. I tinc més de 30 correus electrònics que demostren que he cursat el màster els anys 2010 i 2011."

"No tots som iguals"

A banda dels detalls acadèmics i administratius, Montón ha assegurat que va fer el màster per fer millor la seva feina com a diputada pel PSOE al Congrés. També ha dit que no li va ser fàcil, perquè va coincidir amb el seu embaràs:

"Vaig cursar el màster per formar-me, per fer el millor possible la meva feina parlamentària com a portaveu d'igualtat. No el necessitava per treballar i no el necessito per treballar."

"I els vull afegir una cosa més: el vaig fer en un moment de la meva vida en què em va suposar un esforç per la meva feina, però també perquè estava embarassada de la meva filla durant aquell curs. Però ho vaig fer perquè m'il·lusionava aprendre més sobre igualtat."

I ha volgut marcar distàncies de manera implícita amb els casos d'altres màsters com el de Cristina Cifuentes:

"No tots som iguals. No tots som iguals."

"No presentada" en primera convocatòria

Després d'aquesta compareixença, eldiario.es l'ha acusada de canviar la seva versió. Segons han assegurat, en la trobada la setmana passada per contrastar la informació, en cap moment no va parlar d'haver-lo fet a distància.

El digital també ha recordat que en la documentació de la universitat consta que en les assignatures del primer quadrimestre del màster la van qualificar com a "no presentada", i que va haver d'aprofitar la segona convocatòria.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut