Pantalla informativa al servei d'urgències de l'Hospital de Terrassa.
Pantalla informativa al servei d'urgències de l'Hospital de Terrassa.
Barcelona

La meitat dels hospitals públics han complert el compromís d'instal·lar pantalles per informar de l'espera a urgències

La resta s'instal·laran durant aquest primer trimestre, uns mesos més tard del que havia anunciat el Departament de Salut

RedaccióActualitzat

28 dels 51 hospitals públics catalans han instal·lat pantalles per informar els pacients d'urgències del temps d'espera. No s'ha complert el compromís del Departament de Salut, que era tenir-les instal·lades totes abans del 2015.

Entrevistat per l'agència Europa Press, el gerent d'Atenció Ciutadana del Servei Català de la Salut, Joan Lluís Piqué, s'ha compromès a instal·lar les pantalles dels 23 hospitals restants durant el primer trimestre d'aquest any.

De totes maneres, Piqué ha explicat que, encara que no hi hagi pantalles físiques, a tots els hospitals s'ofereix informació detallada de l'espera. Habitualment, els que no tenen pantalles informen oralment els pacients.

Fins ara, ja tenen pantalles hospitals com el de la Vall d'Hebron de Barcelona, el de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, el de Granollers, el de Mataró, el Joan XXIII de Tarragona i el Trueta de Girona.

Queden pendents grans centres de Barcelona com el Sant Pau, el Clínic i l'Hospital del Mar, que, segons Piqué, informen de l'espera en el moment que arriben a urgències els pacients.

Anar al contingut