Mataró

La mare sancionada per portar un cotxet per la calçada recorrerà la multa

L'Ajuntament diu que la dona va fer cas omís de les indicacions dels agents i van estar a punt d'atropellar-la

RedaccióActualitzat

La dona multada dimecres passat per portar un cotxet per la calçada en un carrer de vorera estreta recorrerà la sanció. La dona, segons la denúncia que li van entregar, "caminava amb un cotxet per la calçada sense fer cas de les indicacions dels agents".

Aquest dilluns al matí, en recollir la multa de 200 euros a l'Ajuntament, l'ha sorprès que al document no hi consti que circulava pel mig del carrer, com sí que especifica la denúncia que li van donar en mà. La mare creu que aquests canvi respon "al fet que la normativa municipal l'empara" i ha explicat que recorrerà la multa.

La dona denunciada retreu al consistori la falta d'inversió a l'entorn de l'escola Joan Coromines, on van tenir lloc els fets. La comunitat educativa ja va presentar el mes de gener un informe que denunciava mancances en els accessos al centre, entre les quals destaca l'existència d'una "vorera molt estreta" al carrer Sant Ramon, on "s'ha detectat un alt risc d'accidents". En aquest tram del carrer és habitual veure-hi cotxes, patinets, bicicletes, vianants i cotxets de nens compartint espai a la calçada.

L'Ajuntament al·lega que "es va produir una situació de risc"

L'Ajuntament assegura que la sanció no és en aplicació de l'ordenança de circulació, sinó per fer cas omís a les indicacions dels agents, que haurien advertit la dona del risc de circular amb el cotxet per la calçada fins a dues vegades. L'Ajuntament explica en un comunicat que "en arribar a la cruïlla amb el carrer de Sant Bonaventura "es va produir una situació de risc", quan un vehicle que pujava per aquest carrer va girar per accedir al carrer de Sant Ramon i va haver de frenar per evitar l'atropellament de la dona amb el cotxet."

El consistori també recorda que les dades de sinistralitat a la ciutat indiquen un augment preocupant dels atropellaments a Mataró, que han pujat un 67% en el darrer any: han passat de 61 a 102.

Sigui per desobediència a un agent o per circular amb el cotxet per la calçada, la sanció ha obert un debat ciutadà a Mataró, per les dificultats de moure's per voreres molt estretes, sobretot als accessos a les escoles.

L'ordenança dona especial preferència a l'acompanyament d'infants

L'ordenança de circulació de Mataró especifica que les persones amb mobilitat reduïda, d'edat avançada o acompanyades d'infants, ja sigui amb cotxet o sense, tindran "especial preferència" en les zones de vianants i també a la calçada quan sigui "imprescindible".

.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut