El carrer Sant Ramon de Mataró, on vianants, cotxets i vehicles comparteixen espai a la calçada per l'estretor de les voreres (ACN)
El carrer Sant Ramon de Mataró, on vianants, cotxets i vehicles comparteixen espai a la calçada per l'estretor de les voreres (ACN)
Mataró

Multen una mare per portar un cotxet per la calçada en un carrer de vorera estreta

RedaccióActualitzat

La Policia Local de Mataró va multar dimecres una dona per desobediència. La dona, segons la denúncia, "caminava amb un cotxet per la calçada sense fer cas de les indicacions dels agents". La sanció és de 200 euros.

Segons recull la denúncia, a la qual ha tingut accés l'Agència Catalana de Notícies, els policies van ordenar dues vegades a la dona que pugés a la vorera, i que ella, tot i assentir, no ho va fer.

L'Ajuntament assegura que la sanció no és en aplicació de l'ordenança de circulació, sinó per fer cas omís a les indicacions dels agents, que haurien advertit la dona del risc de circular amb el cotxet per la calçada.

La dona denuncia que es tracta d'un cas d'"abús de poder" i assegura que si no circulava per la vorera és perquè en aquell tram del carrer Sant Ramon és massa estreta per anar amb el cotxet i el seu altre fill. Ha explicat que recorrerà la multa.

Protegida per l'ordenança de circulació

Tot i les indicacions dels agents, des de l'Ajuntament de Mataró reconeixen que l'ordenança de circulació dona prioritat a la dona.

L'ordenança especifica que les persones amb mobilitat reduïda, d'edat avançada o acompanyades d'infants, ja sigui amb cotxet o sense, tindran "especial preferència" en les zones de vianants i també a la calçada quan sigui "imprescindible".

Queixes pel carrer

La dona denunciada retreu al consistori la falta d'inversió a l'entorn de l'escola Joan Coromines, on van tenir lloc els fets. La comunitat educativa ja va presentar el mes de gener un informe que denunciava mancances en els accessos al centre, entre les quals destaca l'existència d'una "vorera molt estreta" al carrer Sant Ramon, on "s'ha detectat un alt risc d'accidents".

En aquest tram del carrer és habitual veure-hi cotxes, patinets, bicicletes, vianants i cotxets de nens compartint espai a la calçada.

Anar al contingut