Futbol

La jutge comunicarà avui la resolució de la demanda interposada per sis clubs per evitar posposar la jornada de futbol

La titular del jutjat de primera instància número 63 de Madrid comunicarà avui a les 10 del matí la resolució de la demanda interposada per sis clubs de primera divisió (l'Athletic, la Reial Societat, el Saragossa, l'Espanyol, el Sevilla i el Vila-real) d'evitar posposar la jornada de futbol. La jutge Purificación Pujol va escoltar les dues parts i avui farà pública la sentència. L'11 de febrer l'assemblea de la Lliga va decidir majoritàriament negociar amb el govern i amb els partits polítics per posar fi a l'obligació legal de televisar un partit en obert cada jornada de Primera, tot i que les seves reclamacions inclouen també el retorn que ha de rebre el futbol de la recaptació de la travessa (del 10%, ara) i de les apostes en línia.

Actualitzat
Després d'obrir la vista, la jutge va donar l'ús de la paraula al lletrat de la part reclamant, que va subratllar en el seu discurs en la impossibilitat "d'aturar la Lliga en la jornada del 2 de gener passat", segons havia demanat l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), "per la impossibilitat de trobar dates". La similitud entre els dos casos, així com que l'LFP "pot proposar, però no aprovar" una modificació del calendari, segons l'advocat de sis clubs demandants, i que la Lliga "no fixa els horaris dels partits" van ser els punts bàsics de l'argumentació davant la jutge.

L'advocat de l'LFP va dir en el seu torn que els seus representats s'oposaven a "les mesures cautelars" i que la posició dels clubs demandants "fereix el principi de la majoria" perquè ni en la convocatòria de les assemblees celebrades, ni en les votacions portades a terme "es va al·legar res sobre això". "Ni la Federació Espanyola de Futbol ni l'AFE no han impugnat res, simplement aquests clubs van perdre la votació", va seguir el lletrat de l'LFP.

Entre altres arguments, el lletrat de la part demandada va apuntar que "hi ha hagut altres suspensions de partits i sempre es va acabar el calendari i mai no va passar res", encara que va reconèixer que parar la Lliga era "una mesura impopular", però "legítima per poder defensar l'interès societari" dels seus representats.

També va apuntar que "només a Espanya existeix l'obligació d'emetre un partit en obert per jornada, que paguen tots els ciutadans" i que "una cosa és el dret d'informació i una altra fer resums de mitja hora i lucrar-s'hi comercialment".

Després de l'exposició, la jutge va demanar a les dues parts que aportessin proves i la part demandant va aportar els calendaris espanyols de la final de la Copa del Rei, de UEFA i FIFA, a més de la designació arbitral de la Federació Espanyola de Futbol per a aquesta jornada, i la resolució del procés del passat dia 2 de gener, entre d'altres. La defensa de l'LFP va aportar com a proves els estatuts de la Lliga, la sol·licitud d'inscripció dels clubs demandants a la mateixa i la convocatòria i acta de les assemblees dels dies 3 i 11 de febrer.

La jutge va desestimar com a proves de l'LFP diferents ressenyes i retalls de premsa en què els presidents dels clubs demandants opinaven sobre l'aturada de la Lliga, perquè "a efectes de la resolució, no té cap incidència", va dir Pujol. Una vegada acabada la vista, la jutge va anunciar a les parts que avui, dimecres, a les 10.00 hores els donaria a totes dues per escrit la seva resolució.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut