Quim Torra pot participar en les eleccions de l'ANC (ACN)
Quim Torra pot participar en les eleccions de l'ANC (ACN)
Barcelona

La Junta Electoral de l'ANC fa marxa enrere i admet les candidatures de Torra i Calvís

De cara a les eleccions de dissabte, la Junta Electoral posa com a condició que renunciïn als càrrecs que tenen si són elegits

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral de l'Assemblea Nacional Catalana rectifica i admet finalment les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís, amb alguns condicionants, de cara a les eleccions de dissabte. Els dos afectats, crítics amb l'actual direcció de Jordi Sànchez, havien presentat un recurs a l'anul·lació de la seva candidatura. Des d'aquesta mitjanit i fins divendres, s'activa la votació telemàtica.

Un cop avaluades les al·legacions de tots dos, la Junta Electoral ha determinat que poden participar en les eleccions, sempre que renunciïn a aquests càrrecs si són elegits membres del Secretariat. La Junta va decidir excloure'ls del llistat definitiu inicialment perquè Torra és director del Centre d'Estudis Contemporanis, càrrec de designació governamental. En el cas de Calvís, s'al·legava que no havia renunciat formalment a ser membre de la llista lleidatana de la CUP, a les eleccions del 27-S al Parlament.

Anar al contingut