Una imatge de "Disaster Report 4", que recreava una ciutat japonesa fictícia destruïda per un terratrèmol. (Foto: YouTube)
Una imatge de "Disaster Report 4", que recreava una ciutat japonesa fictícia destruïda per un terratrèmol. (Foto: YouTube)
Tòquio

La indústria del videojoc suspèn llançaments per no ferir sensibilitats i es bolca en la reconstrucció

El devastador terratrèmol del Japó ha fet que la indústria del videojoc es replantegi el llançament al mercat d'algun dels seus productes. A més, molt afectada pel desastre per la important implantació que tenen al país nipó, el sector s'ha bolcat en la reconstrucció amb importants donacions.

Actualitzat
"Disaster Report 4", de la desenvolupadora de videojocs Irem, que havia de sortir al mercat ben aviat per a la PlayStation3, és un dels productes que de moment no veuran la llum. La companyia ha decidit aturar el projecte en considerar que no és el millor moment per fer-ne el llançament. I és que el videojoc recreava una ciutat japonesa fictícia destruïda per un terratrèmol.

Per la seva banda, Sony Europa ha posposat indefinidament el llançament de "Motorstorm Apocalipsis", també per a la PlayStation3, apocalipsis al Japó i al Regne Unit. El videojoc, però, sí que arribarà a Espanya. La companyia ha explicat que en manté la posada a la venda pel 18 de març perquè és massa tard per cancel·lar-ne el llançament, però ho farà sense actes de promoció per respecte a les víctimes del terratrèmol i el tsunami.

Aportacions per a la reconstrucció

Sony és una companyia d'origen japonès i té un gran nombre de treballadors en aquest país. És per això que està especialment afectada pels esdeveniments en aquest país. Per contribuir a la reconstrucció ha anunciat una donació de 2,64 milions d'euros.

Nintendo, l'altre gran fabricant de consoles, també donarà la mateixa quantitat. Sega ha anunciat una contribució econòmica d'1,76 milions d'euros.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut