Madrid

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional utilitzen el Tuenti per alertar els joves sobre el perill de l'alcohol

La policia s'apunta al carro de les xarxes socials. A través de la campanya Plan Contigo, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional volen alertar els joves sobre els perills del consum excessiu d'alcohol durant les festes nadalenques i donar-los consell per evitar problemes.

Actualitzat
"A propòsit de les festes, les celebracions i l'alcohol" és l'apartat que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha habilitat al Tuenti dins del programa Plan Contigo per donar consells als joves sobre els problemes de beure alcohol a les vies públiques i el perill de conduir borratxo.

El programa adverteix de les sancions i remarca que "l'alcohol afecta seriosament la teva capacitat de conducció, posa en risc la teva vida, la dels teus amics i la de la resta de ciutadans, que no tenen la culpa de la teva greu irresponsabilitat". En aquest sentit, alerta que donar positiu en un control d'alcoholèmia "pot ser delicte" i fins i tot pot significar "penes de presó".

D'altra banda, també s'aconsella que "no es permeti conduir a ningú que hagi begut" i que "quan sentis allò de 'jo controlo', recorda-li que molts també ho van creure abans de tenir un accident o de ser parats en un control d'alcoholèmia".
Anar al contingut