Imatges de l'atac d'un grup d'ultres al centre cultural Blanquerna de Madrid.
Imatges de l'atac d'un grup d'ultres al centre cultural Blanquerna de Madrid.
Madrid

La Generalitat demana setze anys de presó per als ultres de Blanquerna i el fiscal, entre dos i quatre

La Generalitat eleva la petició de pena a 16 anys

RedaccióActualitzat

La Generalitat de Catalunya i CiU, personats en la causa, han demanat setze anys de presó per als quinze acusats per l'assalt d'extrema dreta al centre Blanquerna l'Onze de Setembre de l'any passat. En canvi, la fiscalia rebaixa la seva petició de condemna a entre dos i quatre anys de presó.

En la seva interlocutòria, el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Madrid acorda enviar a judici les quinze persones que van irrompre al centre cultural de la Generalitat cridant "no ens enganyen, Catalunya és Espanya", van agredir el diputat de CiU Josep Sánchez Llibre i van ruixar el local amb gas pebre.

En el judici, el fiscal demanarà una pena que va entre els dos anys de presó (per a tretze dels acusats) i els quatre (per a dos d'ells) pels delictes de desordres públics, danys, atemptat i coaccions i faltes de lesions i maltractament. El ministeri públic remarca que els quinze acusats van actuar per motius "clarament ideològics" amb la intenció d'impedir la celebració d'un acte commemoratiu de la Diada.

Els assaltants van llançar a terra una bandera catalana, van insultar diversos assistents i van colpejar el diputat de CiU Josep Sánchez Llibre (que ha renunciat a rebre qualsevol mena d'indemnització), el delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch; i un càmera de TV3. Segons el ministeri públic, els acusats també van provocar diversos desperfectes en el local, valorats en 1.372 euros.

Anar al contingut