Vot per correu
Vot per correu
Madrid

La Generalitat acusa la Junta Electoral Central de dificultar el vot dels catalans residents a l'estranger

Les butlletes van sortir amb una setmana de retard i la JEC s'ha negat a ampliar el termini per votar per correu

RedaccióActualitzat

La Generalitat acusa la Junta Electoral Central de dificultar el vot dels catalans residents a l'estranger i de "censurar els mitjans de comunicació públics i els discursos del president Mas".

Això ho ha dit el secretari general d'Afers Exteriors, Roger Albinyana, en una trobada de les Comunitats Catalanes a Europa que es fa a la capital de l'estat, on ha reconegut que hi ha catalans a l'estranger que encara no han rebut les paperetes.

Un recurs presentat pel partit Guanyem, escindit de Podem, que recorria la prohibició de presentar-se a la demarcació de Barcelona i l'ús del logotip amb què es volien presentar a tot Catalunya, va provocar que les butlletes sortissin pràcticament amb una setmana de retard, i alguns catalans que viuen fora ja s'han adreçat a la Generalitat preocupats.

Per intentar solucionar-ho, la Generalitat ha reclamant fins a tres vegades a la Junta Electoral Central que s'ampliï uns dies el termini per votar per correu. Ara acaba el dimecres 23. Però la JEC s'hi ha negat. Una actitud que lamenta el secretari general d'Afers Exteriors:

"És evident que si reben el seu vot més tard de quan l'havien de rebre, haurien de tenir més temps per poder processar el seu vot i poder exercir el seu vot, i la veritat és que la resposta que hem rebut per part de la Junta Electoral, doncs, sempre ha estat negativa."

Per ara no poden quantificar quants dels 195.000 votants potencials estan afectats per aquest retard, però sí que fan un seguiment diari de com evolucionen els tràmits.

Anar al contingut