Pamplona

La formació de govern a Navarra continua encallada per la falta d'acord entre els partits

La presidenta del parlament de Navarra, la socialista Elena Torres, ha obert avui la primera ronda de consultes per a la designació de candidats a la presidència del govern foral, sense que de moment s'intueixi cap sortida al bloqueig actual. Aquesta setmana el PSN, Na-Bai i IU-NEB van acordar continuar negociant, però les converses encara no han donat cap fruit. El primer a passar pel Parlament ha estat el president de la UPN, Miguel Sanz. El partit germà del PP no ha presentat cap candidat perquè no en té garantida l'elecció i ha advertit que tampoc donarà suport a cap altre aspirant a la presidència. Els socialistes, per la seva banda, també tenen previst no presentar candidat per la falta de suports.

Actualitzat

El president de la UPN, Miguel Sanz, ha anunciat que “encara que no ens agrada” la possibilitat de convocar noves eleccions “no ens espanta”. Sanz ha explicat la seva postura a la presidenta del Parlament i ha remarcat que qualsevol opció de govern ha de passar per la UPN perquè si no “no es respectaria la majoria social de Navarra, que és clarament constitucionalista”.

Pel que fa al PSN, ha decidit no presentar Fernando Puras com a candidat perquè “no es donen les condicions que ens permetin disposar dels suports, explícits o possibles, necessaris perquè la proposta del nostre candidat a la investidura pugui prosperar”. Amb tot, Puras ha indicat després de reunir-se amb la presidenta de la cambra navarresa que no descarta que la setmana que ve pugui tancar un acord amb Na-Bai i Esquerra Unida.

Anar al contingut