Brussel·les

La flota russa que va a Síria no pararà a Ceuta per les queixes de la UE i l'OTAN

El Ministeri d'Exteriors cancel·la l'escala tècnica prevista després que l'OTAN i la UE la critiquessin per considerar-la una ajuda en l'ofensiva contra Alep

RedaccióActualitzat

Finalment la flota de guerra russa que es dirigeix a les costes de Síria no pararà a Ceuta. Ho ha anunciat el Ministeri d'Exteriors espanyol després de rebre crítiques des de la Unió Europea i l'OTAN per considerar-ho una assistència a l'ofensiva russa a Alep i altres zones rebels, incompatible amb la condemna feta per les institucions europees a aquesta intervenció.

Una flota amb destí a Síria

Espanya s'ha vist implicada en la intervenció de Rússia a la guerra de Síria de manera indirecta. Una flota de guerra russa encapçalada pel portaavions Kuznetsov es dirigeix cap a Síria, on, segons l'Organització de l'Aliança Atlàntica (OTAN) i la UE, podria servir per incrementar el atacs a civils d'Alep.

A més del portaavions nuclear, la flota està formada per un creuer també nuclear, fragates, patrulleres i altres vaixells auxiliars. El potent comboi naval va sortir fa uns deu dies del port rus de Severomorsk i està fent una ruta pels mars de Noruega i del Nord cap al canal de la Mànega i l'estret de Gibraltar en direcció al seu destí final, les costes de Síria.

Ceuta com a parada tècnica

La polèmica ha esclatat quan s'ha conegut que, dins d'aquesta ruta, el govern espanyol havia concedit permís a aquesta flota per carregar combustible i rebre assistència tècnica al port de Ceuta els pròxims dies. No és el primer cop que passa. Ceuta i Melilla no estan incloses als tractats de l'OTAN i Espanya, tot i ser estat membre de l'Aliança, en principi no viola cap acord. A pesar d'això, els responsables de l'OTAN han demanat a Espanya que no faciliti l'assistència.

Des del 2011 més de 50 vaixells de guerra russos han atracat a Ceuta per abastir-se. Aquestes operacions comporten importants beneficis econòmics a la ciutat, que són el principal argument que ha fet servir el govern espanyol per justificar-ho. Però ara, després de les acusacions de la mateixa Unió Europea contra Rússia pel bombardeig de civils, l'escala de la flota russa s'ha fet inadmissible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut