Uns soldats netegen la zona afectada per les explosions de fa dues setmanes (Reuters)
Uns soldats netegen la zona afectada per les explosions de fa dues setmanes (Reuters)

La fiscalia xinesa acusa onze funcionaris de negligència per les explosions al port de Tianjin

RedaccióActualitzat

La Xina continua determinant responsabilitats per les explosions al port de Tianjin, que, de moment, han provocat la mort de 140 persones. La Fiscalia Popular Suprema ha presentat càrrecs contra onze funcionaris del port i de les administracions locals per abús de poder i negligència.

Se sospita que haurien acceptat suborns per part dels directius de l'empresa química que guardava il·legalment al port tres mil tones de substàncies tòxiques. 

El sinistre va destapar un seguit d'irregularitats que hauria comès la companyia amb els productes químics que van explotar. Dimecres, el govern xinès va apartar del càrrec el director de l'administració estatal de seguretat laboral per la seva suposada implicació en activitats corruptes.

Just la setmana passada es van detenir dotze propietaris i alts càrrecs d'aquesta empresa. Dels 700 ferits per les explosions, encara n'hi ha 500 d'hospitalitzats. La majoria van inhalar cianur sòdic, una substància molt tòxica que es va escampar després de l'accident i que dues setmanes després dels fets encara no s'ha pogut eliminar del medi ambient.

 

 

Anar al contingut