Barcelona

La Fiscalia descarta actuar d'ofici en el "cas 4-F", basant-se només en el documental "Ciutat morta"

Jutges per la Democràcia considera molt difícil que es revisi el cas si no apareixen més documents o testimonis

RedaccióActualitzat

L'emissió del documental "Ciutat morta" dissabte al canal 33 ha tingut efectes immediats. L'Ajuntament de Barcelona, a petició de l'alcalde, presentarà un escrit a la Fiscalia per demanar que valori si el documental aporta noves proves que permetin reobrir el "cas 4-F" que s'hi denuncia.

La fiscalia ha dit a TV3 que no n'hi ha prou amb aquest document per reobrir el cas. Per tant, no actuarà d'ofici si no s'aporten proves noves. L'associació Jutges per la Democràcia també considera que és molt difícil que es revisi el "cas 4-F" si no apareixen nous documents o testimonis. Es podria reobrir, per exemple, si apareix la persona que en el documental es diu que tenia informació sobre qui hauria pogut tirar el test que va ferir l'agent la Guàrdia Urbana.

Cinc persones van ser detingudes, jutjades i acusades de tirar un test sobre un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que intervenia en una operació per desallotjar un edifici, ocupat de manera il·legal i on es feia una festa, al barri de Sant Pere de Barcelona. L'única noia acusada es va suïcidar en sortir de la presó. El documental recull el testimoni de tres dels acusats així com les tortures que van patir i les incongruències de tot el procés judicial.

Els partits que governaven el consistori durant els fets que narra el documental "Ciutat morta" -el PSC, Esquerra Republicana i Iniciativa-Verds- han demanat que es reobri el "cas 4-F".

El Partit Popular sosté que si algú té proves noves, les ha de presentar al jutjat. I Ciutadans vol que s'arribi fins al final.

"Ciutat morta" es va emetre amb cinc minuts menys que el muntatge original perquè el jutge va ordenar a l'empresa productora retirar-ne un fragment.

D'aquesta prohibició judicial n'ha parlat a "El matí de Catalunya Ràdio" el periodista de "La Directa", Jesús Rodríguez, que surt en el fragment: "La convicció és que l'objectiu final d'aquesta demanda era impedir que es passessin, no els cinc minuts, sinó el conjunt del documental".

El documental emès dissabte al 33 ha tingut la millor audiència de la història del canal, amb 569.000 espectadors.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut