Barcelona

La fiscalia admet una denúncia contra set consellers per tràfic d'influències

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit una denúncia contra set consellers de la Generalitat presentada per Mans Netes. El sindicat de funcionaris públics afirma en la seva denúncia que els consellers, dels tres partits del govern d'entesa, van encarregar informes de dubtosa utilitat a persones afins, afavorint els seus propis interessos. Sota aquestes acusacions i segons diu la denúncia, els membres del govern haurien comès els delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics.

Actualitzat
Mans Netes concreta a la seva denúncia que s'haurien elaborat 1.583 informes sense passar per concurs públic, ja que van costar menys 12.000 euros cadascun. Els estudis s'haurien encarregat a persones pròximes a l'executiu com exdiputats o antics càrrecs de la Generalitat, tindrien una utilitat dubtosa i haurien costat un total de 31 milions d'euros, segons el sindicat.

La portaveu del PP al Congrés del Diputats, Soraya Sáez de Santamaría, ha anunciat que la seva formació demarà explicacions als Ministeris corresponents sobre aquests informes. La portaveu popular ho justifica perquè tan a l'executiu espanyol com al català governen els socialistes. "Un govern no pot permetre que els diners dels espanyols es gastin en altres coses com informes sobre xufla o el parxís", ha afegit Sáez de Santamaría.
Anar al contingut