Sant Feliu de Llobregat

La farmacèutica Almirall obre un centre d'investigació a Sant Feliu de Llobregat que vol ser referent a Europa

La farmacèutica Almirall obre un centre d'investigació a Sant Feliu de Llobregat que vol ser un referent d'àmbit europeu i en el qual invertirà 120 milions d'euros. La farmacèutica destina el 20% dels seus ingressos a investigació, un esforç que s'ha vist premiat amb la visita dels reis a la inauguració de la nova planta. No obstant, la inauguració ha coincidit amb un moment en què el sector està preocupat pel manteniment dels ajuts públics a la recerca.

Actualitzat

La investigació que han dut a terme els laboratoris Almirall des de fa 37 anys ha suposat el descobriment de moltes molècules. Algunes han donat lloc a medicaments tan coneguts com l'Almax. El laboratori en guarda més 100.000 i són una prova dels esforços fets en recerca i desenvolupament per la farmacèutica catalana, que ara ha decidit agrupar tots els recursos en investigació en aquestes noves instal·lacions on treballen 400 professionals, segons ha explicat Pere Berga, director de Gestió d'Investigació Almirall.

Almirall destina anualment el 20% dels seus ingressos en innovació i això ha fet que actualment més de la meitat de les seves vendes provinguin de fàrmacs creats per ells mateixos. Un esforç que avui s'ha vist reconegut amb una inauguració on no hi ha volgut faltar ningú. Hi han assistit els reis, que han inaugurat el centre oficialment, però també tots els pesos pesants de la indústria.
 
En el conjunt de l'Estat, uns 200.000 llocs de treball depenen directament o indirectament de la indústria farmacèutica. Totes aquestes persones treballen per a algun dels 377 laboratoris que hi ha arreu de l'Estat, sobretot ubicats a Madrid i Catalunya, que concentren la gran majoria de laboratoris farmacèutics i on són presents les principals empreses del sector. A molta distància, la indústria farmacèutica també té presència al País Valencià i Andalusia, tot i que és molt testimonial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut