Barcelona

La diàspora palestina es reuneix a Barcelona per reclamar el dret al retorn dels refugiats

Barcelona és la seu de la primera trobada d'associacions i personalitats rellevants de la diàspora palestina a Europa. L'objectiu és crear la Confederació de les Comunitats Palestines a Europa i reclamen que, com diuen les resolucions de l'ONU, hi hagi dos estats al Pròxim Orient. La trobada culminarà aquest diumenge amb la firma de la Declaració de Barcelona, amb la qual es vol posar de relleu el dret al retorn dels més de tres milions i mig de palestins que estan refugiats o desplaçats.

Actualitzat

La Confederació de les Comunitats Palestines a Europa és un organisme que pretén potenciar els lligams entre els palestins a la diàspora i, també, amb la societat civil i política dels països europeus. El secretari general de l'Organització per l'Alliberament de Palestina (OAP), Faruk Kadumi, és una de les figures polítiques palestines a l'exili que dóna suport a la iniciativa.

Kadumi recorda als països europeus que no només donant ajuda econòmica als palestins es pot solucionar la situació. El polític, representant de la línia dura d'Al-Fatah, creu que es necessiten accions directes contra Israel: pressionar l'estat hebreu perquè canviï la seva actitud amb mesures com sancions econòmiques.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut