Barcelona

La DGAIA busca local per allotjar els menors no acompanyats que col·lapsen la fiscalia

El departament denuncia que l'aplicació del 155 ha retardat la posada en marxa de 200 noves places per als adolescents estrangers que han arribat sols a Catalunya

RedaccióActualitzat

Un mes després que la fiscalia de Barcelona denunciés que hi havia menors dormint en matalassos en les seves dependències i instés la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) a posar-hi solució, el problema, lluny de resoldre's, ha empitjorat. El TSJC va ordenar el tancament d'aquesta sala el 13 d'octubre i aquest fet ha obligat a tornar els menors a la sala d'espera.

La DGAIA ja està buscant un local proper a la Ciutat de la Justícia per adaptar-lo a les necessitats d'aquests menors estrangers que estan sols. La seva directora, Georgina Oliva, reconeix que no s'esperaven l'allau de menors no acompanyats que han arribat els últims mesos i que és una situació "excepcional". Només a l'octubre han arribat a Catalunya 208 joves d'aquestes característiques. 

A més, el govern preveia aprovar 200 places més d'acollida, però l'aplicació de l'article 155 ho ha aturat. Oliva, però, creu que les properes setmanes es podrà desencallar aquest projecte.

 

Fonts de la fiscalia indiquen que els nois i noies ara ocupen també zones comunes dels jutjats número 1 i número 2 de menors i altres dependències de la mateixa fiscalia.

El fiscal delegat de menors Franscico Tabuenca descriu la situació com greu i lamentable, i insta Afers Socials a resoldre el problema. Tabuenca recorda que els menors només haurien d'estar en dependències de la fiscalia mentre se'ls obre un procediment per determinar l'edat que tenen, un tràmit que és breu.

 

            
 

Anar al contingut