Barcelona

La despesa de les famílies en cultura cau per sota dels nivells del 2006

L'estudi fet abans de l'increment de l'IVA al 21% revela que el 2011 el descens del consum de béns culturals va ser del 4,3%. Catalunya, la tercera comunitat on més diners van gastar les llars en béns culturals hi va dedicar poc més de 2.000 euros.

RedaccióActualitzat
La despesa familiar en cultura, oci i espectacles a Espanya va caure el 2011 fins a situar-se per sota dels nivells del 2006.  Concretament, el descens va ser del 4,3% respecte a l'any anterior. Ho revela un estudi d'una escola de negocis a partir de les dades de l'Institut d'Estadística i que calcula en poc més de 32,5 milions d'euros el que les llars espanyoles van invertir en aquest sector.

Catalunya és la tercera comunitat on més diners van gastar les famílies en béns culturals i d'oci, amb una despesa de 2.160 euros l'any de mitjana. Al davant de Catalunya hi ha Madrid i Navarra.

La mitjana de despesa per llar al conjunt de l'estat és de 1.876 euros l'any i la inversió per persona se situa en 709 euros anuals.

L'estudi revela que les famílies espanyoles inverteixen sobretot en serveis recreatius, seguits de les vacances, la compra de premsa, llibreria, papereria i materials i equips audiovisuals.
Anar al contingut