Barcelona

La cúpula d'ERC no pensa dimitir arran de la debacle electoral del 28-N

La cúpula d'ERC no plegarà tot i la debacle electoral del 28 de novembre perquè entén que fa poc més d'un any que governa el partit i necessita més temps per treballar. L'executiva nacional d'ERC ha aprovat el rumb que ha de seguir el partit i que ha de concloure en el Congrés Extraordinari de la tardor vinent. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha avançat que la direcció del partit no dimitirà tot i el resultat del 28-N i que ara el partit independentista estudia formar coalició amb altres formacions per presentar candidatures conjuntes a les municipals. Ridao ha respost així al president del Parlament en funcions i número 2 a les llistes d'ERC, Ernest Benach, qui ha reclamat un relleu generacional a la direcció del partit.

Actualitzat
La direcció del partit es fa forta i no pensa abandonar la nau de moment. Per mirar de reconduir la situació després de la patacada electoral de les eleccions catalanes, la direcció d'ERC ha donat llum verda al nou pla estratègic que seguirà el partit des d'ara fins a la tardor.

Tots els esforços s'abocaran a les eleccions municipals del maig i després de l'estiu hi haurà un congrés extraordinari on es debatrà l'estratègia política i si cal també possibles canvis de lideratge en la formació.

Davant d'algunes veus que han reclamat un relleu generacional, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit que no ho veu una necessitat urgent. "Aquesta és una direcció jove si ens referim a termes biològics, i també jove tenint en compte que el seu mandat el va iniciar fa només dos anys", ha afirmat.

Ridao responia d'aquesta manera al president del Parlament i número 2 d'ERC a les llistes, Ernest Benach, qui aquest dilluns ha reclamat un canvi generacional a la direcció del partit. Benach, que ja va anunciar la seva retirada de la primera línia de la política després de la desfeta del 28 de novembre, ha reclamat que el lideratge l'assumeixi "gent d'una altra generació".

Candidatures conjuntes a les municipals


Ridao ha avançat que el partit independentista estudia formar coalició amb altres formacions en alguns municipis catalans per presentar candidatures conjuntes a les municipals del mes de maig. No obstant això, ho ha circumscrit a uns pocs municipis i ho ha de "maniobres quirúrgiques". És la primera vegada que el partit accepta públicament aquesta possibilitat, després que el líder d'ERC, Jordi Portabella, va impulsar aquesta idea per a la candidatura en la capital catalana.

La pròxima cita al calendari d'ERC serà aquest dissabte, quan el Consell Nacional del partit haurà d'avalar el lideratge de Joan Puigcercós.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut