La papereta amb una pregunta binària per al referèndum a mans dels diputats de la CUP
La papereta amb una pregunta binària per al referèndum a mans dels diputats de la CUP

La CUP reclama a Puigdemont la data i la pregunta del referèndum "immediatament"

En una carta, recorden a Puigdemont que va assumir el mandat de convocar un referèndum i expliquen que en volen "saber la data i la pregunta ja"

RedaccióActualitzat

 

La CUP ha exigit aquest dijous per carta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que concreti "de forma immediata" la data i la pregunta d'un referèndum sobre la independència de Catalunya.

La carta, rubricada per tots els diputats de la CUP al Parlament, apunta que "és l'hora, president, que no esperem ni un minut més, que convoqui el referèndum i desplegui tot el que sigui necessari per garantir-lo":

Defensen que s'ha arribat a un moment polític en què s'ha de resoldre "la tensió existent entre la demanda d'un referèndum i la negativa reiterada per part de les institucions de l'Estat". També han explicat que aquesta situació "ha de resoldre's amb la convocatòria d'un referèndum al setembre" d'aquest any, mitjançant una votació que ha de ser binària per dilucidar si la majoria dels ciutadans volen que Catalunya sigui una república independent.

La CUP a l'Estat: "O s'esforcen més o marxem sense dir ni adeu"

La CUP recorda a Puigdemont que va assumir el mandat de convocar un referèndum i fer totes les actuacions necessàries per garantir la seva materialització, i apunten que "volem saber la data i la pregunta ja, president".

Els cupaires demanen que el govern central s'abstingui d'interferir amb atacs institucionals i judicials. Consideren que, com que no ha funcionat la "via escocesa", amb la qual el Regne Unit i Escòcia van pactar les condicions d'un referèndum, encara és a temps d'optar per la "via canadenca", en referència a la Llei de Claredat, que estableix condicions de negociació entre el Canadà i el Quebec o altres províncies.

Puigdemont va enviar dimecres una missiva a Rajoy per obrir negociacions i el president del govern central hi ha respost aquest dijous, també per carta, rebutjant la negociació. Els cupaires han fet la seva demanda a través d'una carta oberta "en el marc del debat epistolar que en les últimes hores" han protagonitzat tots dos presidents.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut