Barcelona

Carta de Puigdemont a Rajoy: "Ha arribat el moment de dialogar"

Fonts de la Moncloa han informat que el president del govern espanyol respondrà la carta de Puigdemont i insisteix a debatre sobre la qüestió al Congrés dels Diputats

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què l'insta a negociar el referèndum acordat. En la missiva, Puigdemont assenyala que el govern català té "la màxima voluntat de buscar una solució política pactada i acordada que doni resposta a la demanda de la ciutadania de Catalunya de poder decidir el seu futur":

"Ha arribat el moment imprescindible perquè els dos governs es puguin asseure a la taula a dialogar"

La carta arriba dos dies després de la conferència que el president de la Generalitat, acompanyat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, va fer a Madrid.

Puigdemont hi adjunta l'acord aprovat aquest dimarts en el Consell de Govern, que sol·licita al govern espanyol l'inici de negociacions sobre els termes i les condicions del referèndum i, també, la moció aprovada al Parlament la setmana passada, en la qual es reitera la voluntat de celebrar aquest referèndum de manera pactada amb l'executiu espanyol i d'acord amb els termes que estableix la Comissió de Venècia.

Fonts de la Moncloa han informat que Rajoy respondrà la carta de Puigdemont.

 

 

Reunió "protocol·lària" amb el fiscal general

Precisament aquest dimecres el president Puigdemont s'ha reunit durant més d'una hora amb el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza al Palau de la Generalitat. Maza, que és a Barcelona perquè aquest dijous s'hi celebrarà la reunió de la Junta de Fiscals Superiors autonòmics, ha rebut de Puigdemont les queixes per la judicialització del procés sobiranista i de polítics i càrrecs institucionals independentistes. Ho ha explicat a la sortida el conseller de Justícia, Carles Mundó:

"Sempre expliquem que aquesta és una via equivocada, la de judicialitzar una qüestió que és de naturalesa política, és un error i per tant de la mateixa manera que ho diem en públic ho diem quan ho podem compartir també amb el fiscal de l'estat."

En canvi, la Fiscalia, en una nota, ha assegurat que a la reunió no s'havien tractat els temes que estan en mans de la justícia, com les querelles contra la presidenta del Parlament i els membres sobiranistes de la Mesa.

Puigdemont avisa que és "l'última" oferta

Al vespre, en una entrevista a 8TV, Puigdemont  ha dit que aquesta carta és l'"última" oferta per negociar:

"La petició que fem és l'última. Una negativa clara o una absència de resposta és un missatge clar. En els propers dies o setmanes hem de poder rebre una resposta"

El president de la Generalitat ha admès que és evident que el govern espanyol "no té cap voluntat o inclinació de donar una resposta positiva" al referèndum. Tanmateix, ha defensat que encara és possible negociar un acord si l'executiu espanyol té voluntat política d'explorar-ho.

NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut