Quim Torra saluda Natàlia Sànchez, de la CUP, després del discurs d'investidura (ACN)
Quim Torra saluda Natàlia Sànchez, de la CUP, després del discurs d'investidura (ACN)
Barcelona

La CUP no aplaudeix el discurs de Torra i manté la incògnita sobre el seu vot

RedaccióActualitzat

La investidura de Quim Torra com a 131è president de la Generalitat depèn dels quatre vots dels diputats de la CUP. Diumenge, els quadres de la formació decidiran en assemblea a Cervera si faciliten o no la investidura de Torra amb la seva abstenció o amb quatre vots favorables; o si, al contrari, la bloquegen amb quatre vots negatius.

Els quatre diputats de la CUP al Parlament, Carles Riera, Vidal Aragonés, Maria Sirvent, Natàlia Sànchez, no han aplaudit al final del discurs de Torra. Cap d'ells s'ha acostat tampoc a saludar el candidat de Junts per Catalunya a la fi de la intervenció.

En el seu discurs, Quim Torra ha fet una picada d'ull a la CUP quan ha dit que la seva voluntat és fer República i republicanisme, quan ha parlat de "ciutadans lliures i iguals, no dominats" i quan ha remarcat que és imprescindible que les institucions estiguin lliures de corrupció i que fomentin la participació de la ciutadania.

Torra ha dit que s'impulsarà un procés constituent, "un gran debat nacional sobre el futur del nostre país que traci el model econòmic i social que involucri tota la ciutadania". Ha dit que serà un procés participatiu radical "de baix a dalt", que ha d'acabar en una proposta de República de Catalunya.

L'exdiputat de la CUP Julià de Jòdar, que ha anat fent tuits de valoració al llarg de tota la intervenció de Quim Torra, l'ha qualificat de "no autonomista", però "distant de l'indispensable apoderament per a un procés constituent":



ARXIVAT A:
InvestiduraCUP
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut