Barcelona

La CUP es desmarca per primer cop de JxSí i fa que s'admeti a tràmit una llei sobre ATLL

Puigdemont i Junqueras han intentat convèncer els cupaires fins poc abans del ple perquè no donessin suport a la proposició de llei del PSC

RedaccióActualitzat

La CUP i Junts pel Sí han trencat per primera vegada aquest dimecres la unitat de vot al Parlament després que els cupaires han facilitat l'admissió a tràmit d'una proposició de llei del PSC que insta el govern a recuperar la gestió pública d'Aigües Ter Llobregat (ATLL). Junts pel Sí havia presentat una esmena a la totalitat contra aquesta llei, però ha estat rebutjada amb el vot de tots els partits de l'oposició, inclosa la CUP. Hi han votat a favor els 62 diputats de JxSí i en contra, els 71 restants.

Poc abans del començament del ple, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han intentat convèncer la CUP perquè no votessin en el sentit contrari de l'executiu. Es calcula que la resolució unilateral del contracte suposaria un cost de 1.200 milions.

La concessió d'ATLL és als tribunals i JxSí advoca per esperar que acabi el recorregut judicial abans de prendre una decisió política, mentre que la CUP vol recuperar com més aviat millor el control públic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut