Brussel·les

La Comissió Europea anuncia una injecció econòmica de 150 milions d'euros per a la MAT

La Comissió Europea ha anunciat una injecció econòmica de 150 milions d'euros per al projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que ha d'interconnectar la xarxa elèctrica de Catalunya amb França. Brussel·les ha decidit destinar els 5.000 milions d'euros que han sobrat del pressupost comunitari a projectes que poden contribuir a superar la crisi econòmica.

Actualitzat
La línia d'alta tensió que tanta polèmica ha generat a les comarques gironines per on ha de passar és una infraestructura prioritària per a la Unió Europea. És per això que hi destinarà 150 milions d'euros dels 5.000 que dedicarà a estímuls financers en el marc de recuperació econòmica i que destina especialment a energia i infraestructures.

L'executiu comunitari considera que la MAT, de 400 kV i que va de Bescanó, al Gironès, fins a Baixàs, al Rosselló, actualment en fase de construcció, és un projecte necessari per millorar la seguretat energètica i en un moment de crisi servirà també per crear llocs de treball i estimular l'economia.

"Quan hi ha una crisi, la teoria econòmica diu que una de les maneres d'ajudar a sortir-se'n és fer més despesa pública en infraestructures que seran útils a llarg termini. Això crearà treball i inversió", ha assegurat el portaveu d'Energia europeu, Ferran Tarradellas. "El que volem és solucionar dos problemes alhora: la manca d'infraestructures i la crisi econòmica", ha afegit.

Entre els projectes finançats amb aquesta partida hi ha la interconnexió elèctrica entre Espanya i Portugal, així com el gasoducte Nabucco.
Anar al contingut