Washington

La comissió d'investigació conclou que Wolfowitz va violar les normes ètiques del Banc Mundial

La comissió que investiga el president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, per possibles irregularitats assegura que va violar les normes ètiques de l'organisme, segons publica el diari "The Washington Post". Wolfowitz va incrementar el sou de la seva companya sentimental de manera significativa, un fet que el mateix Wolfowitz va considerar "un error" i pel qual ja va demanar disculpes. El diari cita tres alts càrrecs de la institució, que assenyalen que la comissió debat si demanar explícitament al president que dimiteixi.

Actualitzat

Està previst que el fins fa poc número dos del Pentàgon comparegui dilluns davant del consell executiu del Banc Mundial amb el seu advocat per tal de presentar la seva versió dels fets. Wolfowitz, que diversos cops ha reconegut haver comès "un error", ha explicat que va actuar de bona fe i que va equivocar-se en navegar per aigües desconegudes.

També dilluns, els 24 directors del consell executiu es reuniran per debatre l'informe i podrien realitzar una votació sobre com procedir en aquest escàndol. L'advocat de Wolfowitz, Robert Bennett, ha assegurat al diari nord-americà que el seu client "no dimitirà".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut