Barcelona

La CEOE i Foment del Treball descarten implicar-se en el procés sobiranista i demanen diàleg

Tant la patronal espanyola -la CEOE- com la catalana -Foment del Treball- s'han pronunciat a favor del diàleg entre els partits i han descartat la seva implicació en el procés sobiranista, en un acte a Barcelona. Els presidents de les dues organitzacions empresarials han dit que es mantenen al marge del debat polític. Fa uns dies, el president de la Generalitat, Artur Mas, va demanar als empresaris catalans el seu suport per encarar el procés polític.

RedaccióActualitzat

Les patronals CEOE i Foment del Treball han descartat aquest dilluns implicar-se en el procés sobiranista català, com va demanar la setmana passada el president de la Generalitat, Artur Mas, i han reiterat la seva petició de diàleg als partits per garantir l'estabilitat que necessita l'empresariat.

En un acte a la seu de Foment del Treball, el president d'aquesta patronal, Joaquim Gay de Montellà, i el de l'espanyola CEOE, Joan Rosell, han subratllat que l'objectiu de les empreses és crear riquesa i llocs de treball i que aquest continuarà sent el seu camí, al marge del debat polític.

Joan Rosell ha reconegut que Catalunya té un problema polític, social i econòmic "molt important" que s'ha anat "agreujant" des de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i ha emplaçat les forces polítiques a tractar d'"arreglar-ho" des del diàleg. "Caldria saber explicar a la resta d'Espanya que hi ha un problema a Catalunya i cal parlar per tractar de solucionar-lo", ha afirmat Rosell, que ha receptat una vegada més "diàleg, diàleg i diàleg".

El president de la CEOE ha explicat que Mariano Rajoy i Artur Mas, "a la seva manera", estan intentant trobar aquestes vies de diàleg, encara que ha demanat més esforç als partits catalans i espanyols per garantir la "tranquil·litat" i l'estabilitat política que volen i necessiten els empresaris. "Els empresaris podem ajudar que es parli i poc més. Nosaltres estem perquè les empreses funcionin i contractin. Aquesta és la nostra labor i el nostre objectiu", ha afegit Rosell.

En la mateixa línia s'ha expressat Joaquim Gay de Montellà, que ha demanat als partits polítics que "no generin incertesa" i facilitin un escenari d'estabilitat perquè "tothom se senti còmode". Per això, el president de Foment del Treball ha assegurat que els empresaris continuaran treballant per "generar riquesa i crear ocupació" i que no es cansaran de reclamar "diàleg i negociació" a la classe política.

Gay de Montellà ha defensat una vegada més el pacte fiscal per a Catalunya, la millora de les infraestructures, una fiscalitat "més adequada" per a les empreses i una actuació decidida per part dels governs contra l'economia submergida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut