Los Angeles

La catifa vermella dels Oscars 2018, més enllà dels vestits

RedaccióActualitzat

La catifa vermella ha tornat a ser una de les protagonistes de la gala dels Oscars. Els "looks" i les reivindicacions han captat l'atenció dels fotògrafs i l'audiència d'arreu del món. Repassem els posats a càmera més destacats, alguns amb història o anècdota inclosa:

Ashley Judd i Mira Sorvino han volgut aparèixer plegades a la catifa, després d'haver estat de les primeres a denunciar abusos sexuals per part del productor Harvey Weinstein, que no ha assistit a la gala després que els membres dels Oscars decidissin expulsar-lo.

 

El color i el blanc han tornat als vestits després que el negre predominés en la gala dels Globus d'Or com a denúncia de la indústria pels casos d'assetjament a dones destapats amb el #MeToo. L'actriu Salma Hayek, que també ha assegurat haver patit abusos de Weistein, ha optat pel rosa, igual que l'actor Darrell Britt-Gibson, de "Tres anuncios en las afueras", nominada a la millor pel·lícula.

 

 

Pel blanc, han optat per exemple, Timothée Chalamet, nominat al millor actor per "Call me by your name", que s'ha fotografiat més d'una vegada amb diversos actors, fins i tot amb la seva mare.

 

Com acostuma a passar poques dones han optat pels pantalons, i el fet ha estat força comentat a les xarxes socials. Destaquen l'actriu Emma Stone, la directora francesa Agnes Varda o Dolores Huerta, històrica activista i vicepresidenta emèrita del sindicat nord-americà United Farm Workers of America.

 

Rita Moreno, la primera actriu hispana a guanyar un Oscar, ha protagonitzat una de les anècdotes. Als 86 anys, s'ha posat el mateix vestit que va dur el 1962 per recollir l'Oscar a millor actriu de repartiment per "West Side Story".

L'actriu de 24 anys, Zoey Deutch, ha representat la campanya Red Carpet Green Dress (vestits "verds" per a la catifa vermella), que advoca per dur-hi peces sostenibles.

 

Altres "looks" destacats han estat els de les actrius Taraji P. Henson o Tiffany Haddish, que ha descrit la seva imatge com a "vestit d'una autèntica princesa eritrea", en honor a "la seva gent i el seu pare", d'Eritrea, que va morir l'any passat.

També han estat comentats els de Whoopy Goldberg o Nicole Kidman, el del patinador Adam Rippon, l'actor Ansel Elgort, la cantant Andra Day, els de Lupita Nyong'o amb Winston Duke i Danai Gurira o els actors Daniel Kaluuya i Paz Vega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una de les absents a la catifa, que no hi ha volgut posar, ha estat Frances McDormand, guanyadora com a millor actriu per "Tres anuncios en las afueras", i que en recollir el premi ha demanat a totes les dones de la sala que es posessin dretes amb ella per reivindicar el paper de les dones en la indústria.

 

Un gest semblant l'han protagonitzat Tiffany Haddish i Maya Rudolph, quan han pujat a l'escenari per entregar el premi a millor curt documental: s'han tret les sabates de taló i s'han calçat sabatilles d'anar per casa. No és la primera vegada que algunes dones ho fan en un gest per denunciar el masclisme en la indústria. I han aclarit: "Som felices de ser aquí, però ens fan mal els peus".

ARXIVAT A:
Premis Oscars
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut