La princesa Elionor de Borbó (EFE)
La princesa Elionor de Borbó (EFE)
Cervera

La Casa del Rei contesta a Cervera que Elionor no renunciarà al títol de comtessa de la ciutat

El juny del 2014 el ple municipal va demanar la renúncia, argumentant que Cervera no se sentia representada per una monarquia "anacrònica i desfasada"

RedaccióActualitzat

La princesa Elionor no vol deixar de ser comtessa de Cervera. La Casa del Rei ha respost així a la petitició de l'Ajuntament, que va demanar que la filla dels reis deixés de portar el títol.

El cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, ha respost a Cervera en una carta enviada a finals de novembre i amb registre d'entrada a l'Ajuntament l'1 de desembre. En el text, Alfonsín argumenta que Elionor, "com a hereva de la Corona d'Espanya, ostenta amb molt d'orgull, entre altres títols, el de comtessa de Cervera".

Segons explica l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, en la carta es recorda l'article 57.2 de la Constitució:

"El Príncep Hereu, des del seu naixement o des que es produeixi el fet que origini el tractament, tindrà la dignitat de Príncep d'Astúries i dels altres títols vinculats tradicionalment al successor de la Corona"

El juny del 2014 el ple municipal va demanar la renúncia, argumentant que Cervera no se sentia representada per una monarquia "anacrònica i desfasada". L'alcalde havia demanat reiteradament resposta a la moció, acordada per majoria simple.

L'alcalde recorda que Cervera havia demanat també la renúncia al títol quan l'ara rei Felip VI era comte de Cervera, tot i que llavors la Casa Reial no va contestar i sí que ho ha fet ara.

Anar al contingut