Gainesville

La Casa Blanca alerta de les conseqüències que pot tenir per a les tropes la crida a cremar l'Alcorà l'11-S

La crida que ha fet un pastor extremista d'una petita església de Florida de cremar exemplars de l'Alcorà per commemorar els atemptats de l'11 de setembre ha encès l'administració Obama i els líders religiosos dels Estats Units. La proposta de Terry Jones fa témer per les tropes nord-americanes, sobretot a l'Afganistan, i també pels interessos nord-americans a l'exterior. Per això, la secretària d'Estat, Hillary Clinton, ha titllat d'irrespectuoses i vergonyoses les declaracions del pastor.

Actualitzat
El portaveu de la Casa Blanca, Robert Gibbs, ha dit que la iniciativa de l'església podria desencadenar represàlies contra les tropes desplegades en aquest país. "Posa les nostres tropes en perill i, per tant, suposa un motiu de preocupació per a aquest govern", ha dit.

Diversos líders religiosos, cristians, jueus i musulmans, han presentat un manifest conjunt en què condemnen qualsevol atac a l'islam i diuen que s'ha de fomentar la llibertat i el respecte a totes les religions.

A Kabul, a l'Afganistan, i també a la capital d'Indonèsia, Jakarta, s'ho han pres com una provocació i han cremat un ninot amb la cara del pastor enmig de crits de "Mort a Amèrica".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut