Cornudella de Montsant

La Caixa destinarà 3,6 milions d'euros a rehabilitar nou cellers modernistes

La Generalitat i l'Obra Social de La Caixa han firmat un conveni per remodelar nou cellers cooperatius modernistes ubicats a les demarcacions de Tarragona i Lleida. L'objectiu és rehabilitar aquestes instal·lacions, repartides pels pobles vinícoles, ja que amb el pas del temps pateixen un estat de conservació precari, en la majoria de casos. El projecte de restauració costarà 3,6 milions d'euros fins al 2013. Dels nou cellers inclosos en aquest conveni n'hi ha vuit que són obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, i estan declarats bé cultural d'interès nacional. L'autor del novè celler, situat a l'Espluga de Francolí, és Pere Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Montaner.

Actualitzat
Els cellers van ser construïts entre 1913 i 1922 a les poblacions de Nulles, a l'Alt Camp; Barberà de la Conca, l'Espluga de Francolí i Rocafort de Queralt, tots tres a la comarca de la Conca de Barberà; Cornudella de Montsant i Falset, al Priorat; Sant Guim de Freixenet, a la Segarra, i Gandesa i el Pinell de Brai, a la Terra Alta.

A més de les tasques de restauració de façanes i cobertes, i els treballs de sanejament i adequació de les instal·lacions, el pla preveu la difusió i foment d'aquests elements patrimonials.
Anar al contingut