Una part dels diners confiscats als zulos de La Moraleja.
Una part dels diners confiscats als zulos de La Moraleja.
Madrid

La banda d'Els Miami amagava 25 milions d'euros en una urbanització de luxe de Madrid

La policia ha intervingut 25 milions d'euros que estaven amagats en dos zulos en un xalet d'un barri residencial de luxe de Madrid. La casa era propietat del cap de la banda d'Els Miami, desarticulada en una operació en què s'han detingut 17 persones a l'estat espanyol i quatre més als Estats Units. La banda es dedicava al blanqueig de diners procedents del narcotràfic.

Actualitzat
Una investigació conjunta de la Policia Nacional espanyola, l'FBI i la Fiscalia de Miami ha desarticulat la banda d'Els Miami i n'ha detingut els dos màxims dirigents, els germans Álvaro i Artemio López Tardón, imputats per blanqueig de capitals, tràfic de drogues, delicte contra la Hisenda Pública i associació il·lícita.

Dins del marc de l'"operació azalees", que encara continua oberta, s'han confiscat més de 60 vehicles de gamma alta (entre els quals hi ha un Ford Cobra de col·leccionista valorat en dos milions d'euros), 25 immobles i cinc armes de foc, a més d'una gran quantitat de joies, com rellotges, brillants o perles. El total de béns confiscats està valorat en 75 milions d'euros.

Al xalet de la urbanització La Moraleja, on s'ha detingut Álvaro López Tardón, els agents han localitzat dos zulos amb 25 milions d'euros. Després de més de 16 hores d'inspecció, han descobert 20 milions d'euros en un habitacle d'un metre i mig de profunditat, un metre de llarg i 60 centímetres d'amplada. En un altre zulo hi havia cinc milions més, en bitllets de 50, 100 i 200 euros. Es tracta de la quantitat més gran de diners trobada en un únic escorcoll.

El grup d'Els Miami era una banda organitzada que es dedicava principalment al tràfic de drogues i al blanqueig dels diners que n'obtenien. Durant els anys 90, la banda es va dedicar al control de la seguretat i l'accés a discoteques i altres locals d'oci, tot i que darrerament havia reconvertit la seva activitat i ara operava com a intermediària entre els càrtels colombians i els distribuïdors espanyols.
Anar al contingut