Jaén

Julián Muñoz comença una vaga de fam sense concretar-ne els motius

L'exalcalde de Marbella, Julián Muñoz, ha iniciat una vaga de fam menys de 48 hores després de la detenció de la seva parella, Isabel Pantoja, en el marc del "cas Malaia". Muñoz, que compleix presó preventiva per la mateixa causa, ha comunicat aquest divendres a Institucions Penitenciàries que ha començat la protesta, però no n'ha especificat els motius. Fonts de l'organisme penitenciari han explicat que l'exalcalde de Mabella ha omplert una instància per informar de la decisió i que no ha esmorzat ni dinat.

Actualitzat
Julián Muñoz ha demanat una audiència amb el seu advocat, Javier Saavedra, amb l’objectiu d’analitzar la decisió. Com que tot just ha començat la vaga, de moment els responsables de la presó de Jaén s’han limitat a fer-li el control de pes i constants vitals, seguint el reglament.

Muñoz ha fet l’anunci dos dies després de la detenció d’Isabel Pantoja per presumpte blanqueig de capitals i frau a la hisenda pública. La folklòrica va quedar en llibertat dijous, després de pagar una fiança de 90.000 euros.

L’exalcalde de Marbella ja té dues condemnes fermes per un delicte contra l’ordenació del territori. Concretament, el van condemnar a sis mesos de presó pel cas “Banana Beach”, a un any pel cas “Proinsa” i a un any més pel “Moansa”.

La seva defensa ha intentat treure’l de la presó tres vegades des del juliol passat, però sempre li han denegat l’indult.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut