Joaquim Nadal fent declaracions als mijans de comunicació
Joaquim Nadal fent declaracions als mitjans de comunicació
Barcelona

Joaquim Nadal ha demanat que s'expliqui com es gastaran els diners

Davant l'anunci de petició del fons de liquiditat, des del PSC Joaquim Nadal ha demanat que s'expliqui com es gastaran els diners, i que serveixin per pagar els deutes que la Generalitat té, per exemple, amb als ajuntaments.

RedaccióActualitzat
Davant l'anunci de petició del fons de liquiditat, des del PSC Joaquim Nadal ha demanat que s'expliqui com es gastaran els diners, i que serveixin per pagar els deutes que la Generalitat té, per exemple, amb als ajuntaments.

I sobre el malestar de Francesc Homs davant la possibilitat que Madrid imposi condicions, Nadal li ha recordat al govern que aquests eventuals condicionants surten de la llei d'estabilitat, que, justament, CiU va votar al Congrés.

Joaquim Nadal, tambè ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqui el PSC per tractar la reunió que el 20 de setembre mantindrà amb el president espanyol, Mariano Rajoy.

En declaracions als mitjans, Nadal ha assegurat que el seu grup està "disponible des d'avui mateix" per parlar sobre com han de ser les converses amb l'executiu espanyol sobre la negociació d'un nou finançament per a Catalunya.

"Ens oferim per col·laborar, ajudar i contribuir a millorar aquestes converses", ha indicat el dirigent socialista.

Nadal ha respost d'aquesta manera a l'anunci del portaveu del govern, Francesc Homs, que avui ha assegurat que la Generalitat convocaria el grup de seguiment sobre la negociació del pacte fiscal els pròxims dies.

El dirigent del PSC ha insistit en la necessitat que el seu grup estigui present en les reunions de seguiment, encara que ha reconegut que els socialistes catalans no van donar ple suport a la proposta del pacte fiscal per qüestió de "matisos".

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha acusat aquest dimarts el Govern d'acollir-se a una "erràtica" i "suïcida" forma de buscar finançament en referència a la sol·licitud per part de l'Executiu d'acollir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic.

Collboni ha assegurat que el fons té "mecanismes de control que obligaran a nous ajustos" i ha afegit que aquests mecanismes es basen "en una llei a la qual CiU va donar suport". Pel que fa al debat sobre la presència del president, Artur Mas, a la manifestació de l'onze de setembre convocada per l'ANC, Collboni l'ha qualificat de "vodevil" i de "despropòsit".

"El fons és la pitjor fórmula possible per finançar la tresoreria de la Generalitat, perquè és el sistema que més limita l'autogovern. És paradoxal que s'hagi acollit a aquest mecanisme un Govern que diu defensar la hisenda pròpia catalana", ha dit avui el portaveu del PSC, Jaume Collboni, en roda de premsa.

"Tindrem autonomies intervingudes per un Estat intervingut. Aquests diners no seran nostres, seran dels alemanys", ha lamentat Collboni, per a qui és "evident" que el fons de liquiditat implica unes condicions, que ja estan prefixades en el reial decret llei que ho recull.

"El PP va descartar els hispabons, que era la fórmula més segura i amb menys condicionaments, perquè volia llançar un missatge clar a la Troica i a Angela Merkel que imposaria un control més gran sobre les autonomies".





Anar al contingut