Barcelona

Un detingut per la mort d'un jove a Ciutat Vella que volia posar pau en una baralla

Tot fa pensar que els fets estarien vinculats als anomenats "nens de la cola", joves que malviuen pel barri

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un marroquí de 19 anys per la mort ahir d'un jove al districte de Ciutat Vella, a Barcelona, per ferides d'arma blanca. La víctima és un noi algerià que, segons sembla, intentava posar pau entre dos nois marroquins que es barallaven.

Tot fa pensar que els fets estarien vinculats als anomenats "nens de la cola", joves que malviuen pel barri. 

Les "mares" d'acollida dels nens de la cola de Ciutat Vella

Els agents han rebut un avís poc després de la mitjanit per una baralla al carrer, a prop de la zona del mercat municipal de Santa Caterina. Quan han arribat al lloc dels fets han pogut comprovar que hi havia tres ferits, un d'ells en estat crític.

Els tres homes han estat traslladats a un centre hospitalari i al cap de dues hores un d'ells ha mort, mentre que els altres dos han estat donats d'alta.

Els veïns asseguren que ha augmentat la sensació d'inseguretat

Els veïns del barri diuen que tenen por. Asseguren que les baralles són constants, cada vespre. I que els motivadors serien els nois que inhalen cola, els quals també ha augmentat la seva presència al barri, i serien presumptament els autors de petits furs i robatoris tant a locals com a estrangers.

Davant la creixent arribada d'aquests nois els últims dos anys, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van anunciar l'any passat que a finals del 2016 obririen un centre de dia per combatre les addiccions amb aquests nois. Amb capacitat per a una vintena i amb una implicació que anés més enllà de la salut. Encara no està obert i la data que han posat ara és per mitjans d'octubre. 

 

Anar al contingut