Investiguen dos mossos per l'impacte de foam a l'ull d'una jove en una protesta per Hasél
Imatge de la jove ferida a l'ull en el transcurs de la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél

Investiguen dos mossos per l'impacte de foam a l'ull d'una jove en una protesta per Hasél

El dia 14 de juny estan citats a declarar els dos mossos, la jove i un testimoni

RedaccióActualitzat

El jutge investiga dos mossos d'esquadra pel tret de foam que va buidar buidar un ull a una jove durant les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél. El jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona ha admès a tràmit la querella criminal presentada per la manifestant i l'associació de drets humans Irídia, perquè creu que podria haver-hi un delicte de lesions amb l'agreujant de "prevalença de caràcter públic".

 

 

Es tracta de dos escopeters, un dels quals podria ser l'autor del tret. Segons les imatges recollides aquell dia, el dos podrien haver disparat el projectil de foam. Els agents hauran de declarar d'aquí quinze dies, el 14 de juny, el dia en què també estan citades la víctima i una testimoni.

L'advocat de la víctima, Xavier Muñoz, assegura que el tret es va disparar de manera antireglamentària i contrària als protocols.

"Esperem que la investigació satisfaci les necessitats de justícia que reclamem i que el cos dels Mossos col·labori a l'hora d'explicar quina va ser la seva actuació, i si aquesta és meritòria d'una reprovació penal."

El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, que actua com a acusació particular, va ser dels primers a denunciar el cas.

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPablo Hasél
Anar al contingut