Investiguen dos mossos per l'impacte de foam a l'ull d'una jove en una protesta per Hasél
Imatge de la jove ferida a l'ull en el transcurs de la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél

Denuncien que una noia ha perdut un ull per l'impacte d'una bala de foam en les protestes per Hasél

L'entitat de defensa dels drets humans Irídia demana imatges per investigar els fets, que van passar aquest dimarts a Barcelona

Actualitzat

Una dona ha perdut un ull en les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél aquest dimarts a Barcelona, segons ha denunciat l'organització Irídia i ha confirmat Salut a TV3.
 


Fonts hospitalàries indiquen que la jove serà operada aquest dijous, però no s'han pronunciat sobre si la ferida que ha patit és compatible amb una bala de foam com les que utilitzen els antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

El director dels Mossos d'esquadra, Pere Ferrer,ha dit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que els fets s'estan investigant.

"S'han d'esclarir el fets. I tractant-se d'una persona lesionada, sigui quin sigui l'orígen de la lesió aquesta persona, obviament, té tot el dret a presentar la denuncia i això tindrà un recorregut. Caldrà donar les explicacions pertinent però abans nosaltres hem d'investigar per saber exactament qué ha passat, on ha passat i qui et pot explicar aquest incident."

Irídia ha denunciat en un fil a Twitter que les bales de foam poden provocar lesions com la que ha patit aquesta dona i recorden que el Departament d'Interior no ha fet pública la instrucció d'ús de les llançadores que disparen aquests projectils.

L'any 2013 es va assolir la prohibició de les bales de goma per part del govern després de múltiples denúncies de la societat civil.

Aquest dimarts, milers de persones van sortir al carrer per protestar per la detenció de l'artista lleidatà en unes mobilitzacions que van registrar incidents en algunes localitats.

El balanç de les convocatòries va culminar amb 18 detinguts a tot Catalunya i 33 persones ferides, entre les quals es compta la dona hospitalitzada.

ARXIVAT A:
Pablo HasélMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut