Un dels vaixells que allotjaven agents de la policia i la Guàrdia Civil al port de Barcelona
Un dels vaixells que allotjaven agents de la policia i la Guàrdia Civil al port de Barcelona

Interior retirarà el desplegament d'agents a Catalunya abans de dissabte

A partir del dia 30, no quedaran efectius de reforç dels dos cossos en territori català i només s'hi mantindran les plantilles habituals

Actualitzat

Punt final a l'operatiu policial de reforç a Catalunya. Els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplegats a territori català marxaran progressivament des d'aquest mateix dimarts i fins dissabte dia 30. La decisió l'han comunicat aquest dimarts al matí als policies que s'allotjaven als creuers amarrats al port de Barcelona.

A partir de dissabte, doncs, no quedaran efectius de reforç de cap dels dos cossos en territori català i només s'hi mantindran les plantilles habituals de Policia i Guàrdia Civil, a més dels reforços d'unitats antidisturbis que hi ha desplaçats habitualment.

Desplegament des del setembre

Els agents eren a Catalunya des del mes de setembre, en el marc de l'operació Copèrnic, en marxa des de les setmanes prèvies al referèndum de l'1 d'octubre.

El replegament dels efectius policials es va iniciar el 16 de novembre, quan un dels vaixells, el Moby Dada, més conegut com "el vaixell del Piolín", va abandonar el port de Barcelona i va ser substituït per l'Azzurra, que fins aleshores havia estat al port de Tarragona. Actualment, els agents que quedaven estaven allotjats a dos creuers a Barcelona, l'Azzurra i el Rhapsody, i també en hotels i dependències militars.

Des del setembre, en diverses ocasions Interior ha prorrogat les ordres de comissió de servei d'aquests efectius. L'operació Copèrnic ha rebut diverses crítiques per part de sindicats i associacions de guàrdies civils, que han denunciat les condicions de l'estada d'alguns allotjaments, especialment el ferri Moby Dada. Les darreres crítiques han arribat en les últimes hores, arran del sopar de la Nit de Nadal, sobre el qual el ministre Juan Ignacio Zoido ha ordenat obrir una investigació.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut