Una pistola elèctrica com les que es planteja incorporar Interior
Una pistola elèctrica com les que es planteja incorporar Interior

Interior estudiarà la possibilitat d'incorporar pistoles elèctriques en algunes unitats dels Mossos

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que, després de l'estiu, valorarà la possibilitat d'incorporar pistoles elèctriques Taser en algunes unitats dels Mossos.

RedaccióActualitzat

El Departament d'Interior estudiarà després de l'estiu la possibilitat d'incorporar pistoles elèctriques en algunes unitats dels Mossos d'Esquadra. Segons el conseller, Ramon Espadaler, només es farien servir en casos específics, com ara les detencions amb resistència.

Espadaler ha explicat que, en la reunió d'ahir del consell de la policia, un òrgan consultiu que reuneix sindicats, comandaments dels Mossos i la cúpula de la Conselleria, els sindicats de la policia catalana van plantejar la necessitat de reobrir el debat sobre l'ús de les pistoles elèctriques Taser. El conseller d'Interior s'ha avingut a valorar aquesta possibilitat: "Estem disposats a estudiar-ho de manera acotada, per a alguns casos concrets, però no és una solució màgica".

Precisament aquest dijous, la Comissió d'Interior del Parlament va votar una proposta de resolució del PP per demanar que s'incorporés aquest armament, però finalment va ser rebutjada. En aquest sentit, Espadaler ha avisat que el Departament prendrà la decisió sobre les Taser per iniciativa pròpia, com a molt aviat després de l'estiu, i no per un mandat parlamentari: "No és una bona manera, amb tot el respecte pel Parlament, que sigui la Comissió d'Interior que digui de quin equipament ha de disposar el cos dels Mossos d'Esquadra". La decisió, segons el conseller, l'ha de prendre el mateix cos després d'avaluar els pros i els contres, tot i que ha avisat "que no hi ha cap eina policial que només tingui pros, com segur que no n'hi ha cap que només tingui contres".

No apartarà el mosso que va agredir Fernández
Espadaler també ha anunciat que no apartarà el mosso condemnat per haver agredit David Fernàndez, tal com va demanar el diputat de la CUP. Creu que seria absolutament desproporcionat obrir-li un expedient per una falta.

Anar al contingut