Pla general dels voluntaris enganxant els 130 retrats de lleidatans 'feliços' al mur del marge dret de la canalització del Segre, a Lleida…
Pla general dels voluntaris enganxant els 130 retrats de lleidatans 'feliços' al mur del marge dret de la canalització del Segre, a Lleida. Imatge del 20 de març del 2017. (Horitzontal)

Instal·len 130 retrats de persones que mostren la seva felicitat a la canalització del Segre a Lleida

Actualitzat

ACN Lleida.-El mur del marge dret de la canalització del riu Segre, a la ciutat de Lleida, acull des d'aquest dilluns, en què es commemora el Dia Mundial de la Felicitat, un total de 130 retrats en blanc i negre de lleidatanes i lleidatans que expressen alegria i satisfacció. La iniciativa forma part de la campanya 'Lleida contagia felicitat', amb la qual la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL) s'afegeix a 'Inside Out', un projecte internacional d'art participatiu que serveix com a plataforma per fer arribar missatges, majoritàriament de reivindicació i protesta, a través de retrats de gran format exposats a l'espai públic. Les fotografies, fetes pels membres de la Càtedra d'Innovació Social de la UdL i protagonitzades per voluntaris, s'han penjat en un tram de mur d'uns 65 metres, a l'alçada de l'avinguda de Madrid-pont Universitat, i la intenció és que s'hi mantinguin durant tot un mes, en concret fins el 20 d'abril.

L'acció forma part de la campanya 'Lleida contagia felicitat' que, segons els seus impulsors, vol reflexionar sobre aquest estat a través de retrats de gran format (91,33 cm x 134,62 cm) exposats a l'espai públic. "El nostre objectiu és donar visibilitat a Lleida i les seves persones, captar la felicitat de la gent, i fer extensiu aquest missatge positiu a la resta de ciutadans i ciutadanes", ha explicat Carles Alsinet, director de la Càtedra d'Innovació Social i degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL.Alsinet ha explicat que per posar en relleu el Dia Mundial de la Felicitat, que es commemora el 20 de març, des de la Càtedra d'Innovació Social van demanar a 130 lleidatanes i lleidatans que es deixessin retratar per tal que "amb les seves rialles i amb la seva forma d'expressar-se mostrin a la ciutadania com contagien felicitat". "Val la pena sortir al carrer i explicar a la gent de la ciutat de Lleida que a vegades és una mica pessimista que podem ser feliços, que hem de ser feliços i que val la pena tenir un bon benestar entre tots", ha assenyalat. Per la seva banda, una de les lleidatanes que ha protagonitza un dels retrats, Imma Galindo, ha valorat molt positivament el fet d'haver pogut prendre part en la iniciativa i ha explicat que, des del seu punt de vista, la felicitat és "ser feliç amb la família, amb els amics i amb tot el món". Una altra de les persones que ha cedit el seu rostre és l'Albert Zaragoza, i en el seu cas ha defensat la importància que la societat tingui en compte la felicitat, perquè "una societat no només és economia i productivitat, sinó que una societat també és humana". Més de 260.000 persones de 129 països de tots els continents han participat en el marc del projecte Inside Out en accions contra el racisme, les discriminacions, la violència, la injustícia o el canvi climàtic com ara 'We are arabs, we are human's (Jordània); '40 visages pour 40 ans de crise humanitaire sahraouie' (Bèlgica), 'Black Lives Matter' (Estats Units), 'Save the Arctic' (Pol Nord), 'LGBT Rights' (Ambaixada de Rússia a Berlin) o 'Orphans with HIV\/AIDS' (Sudàfrica).El muntatge i el desmuntatge, un mes després, dels 130 retrats 'de felicitat' al mur de la canalització del riu Segre serà gravada en vídeo per poder ser difosa posteriorment a la plataforma Inside Out.

Anar al contingut