Iglesias i Casado, d'acord: Borrell ha de plegar (EFE)
Iglesias i Casado, d'acord: Borrell ha de plegar (EFE)
Madrid

El PP i Podem volen que Borrell plegui pel cas Abengoa, però La Moncloa li fa costat

Casado veu Borrell "deslegitimat" per seguir en el govern i Iglesias espera que "dimiteixi sense que calgui que l'hi demanin"

RedaccióActualitzat

Tant el Partit Popular com Podem han demanat la dimissió de Josep Borrell després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagi multat el ministre d'Exteriors amb 30.000 euros per ús d'informació privilegiada en el cas Abengoa. La CNMV diu que Borrell va cometre fa tres anys una "infracció molt greu" venent accions d'Abengoa quan era conseller de la companyia.

Des de La Moncloa, però, fan costat al ministre Borrell. El govern de Sánchez li dona un suport "absolut", segons assenyalen fonts de la presidència de l'executiu, que subratllen que el cap de la diplomàcia espanyola ja va donar en el seu moment les explicacions oportunes.

El líder de Podem afirma en un tuit que el cap de la diplomàcia espanyola és prou "intel·ligent" per plegar del govern Sánchez sense que ningú li hagi de demanar que plegui.

 

 

Josep Borrell, pressionat per l'oposició (EFE)

 

El líder del PP, Pablo Casado, diu que el ministre està "deslegitimat" per continuar al govern espanyol.

"Què espera Sánchez per cessar els seus ministres? Això és gravíssim. No és la primera vegada que [Borrell] té un problema d'aquesta naturalesa."

Casado es refereix a un altre cas que va forçar la dimissió de Borrell el 2003 del càrrec de secretari general del PSOE "relacionat amb tècnics d'Hisenda i el seu paper en les administracions del patrimoni familiar".

El president del PP ha exigit la compareixença "immediata" del ministre en el Congrés dels Diputats "per donar explicacions" i ha censurat Pedro Sánchez pel fet que "no compleixi amb les exigències que ens plantejava als altres quan estava a l'oposició".

Ciutadans també vol que Borrell comparegui a la cambra baixa. La formació d'Albert Rivera ja ha registrat la sol·licitud.

 

Artadi: "És inaudit que aquest senyor continuï sent ministre del govern espanyol".

 

Elsa Artadi, aquest migdia, en la compareixença informativa posterior a la reunió del govern (ACN)

 

A Catalunya, la portaveu del govern, Elsa Artadi, també ha demanat la dimissió del ministre:

"Ens sembla inaudit que aquest senyor continuï sent ministre del govern espanyol. En qualsevol país normal, segurament no hauria accedit a ser ministre, però en qualsevol cas hauria dimitit després d'aquest escàndol. Per tant, com a govern de Catalunya, li demanaríem al senyor Borrell reflexió, i al senyor Pedro Sánchez també, sobre quina mena de govern vol tenir. S'ha posat de manifest que hi ha persones que han utilitzat informació privilegiada, un fet molt greu. Això no hauria de ser propi d'un ministre de cap govern."

L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé també demana al ministre que deixi el ministeri, i li recorda l'episodi de la suposada escopinada.

 

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasJosep Borrell
Anar al contingut