El tractament basat en quimioteràpia i l'anticòs bevacizumab redueix un 30% el risc de mort a causa de la malaltia.
El tractament basat en quimioteràpia i l'anticòs bevacizumab redueix un 30% el risc de mort a causa de la malaltia.
Girona

Identifiquen una molècula que podria evitar la resistència del càncer de pulmó en els nous tractaments

El equip d'investigadors de l'Institut Català d'Oncologia de Girona (ICO) han descobert una molècula que podria inhibir la resistència del càncer de pulmó als nous tractaments, un fet que presenta el 15% dels pacients amb aquesta malaltia.

RedaccióActualitzat

L'equip d'investigadors de l'Institut Català d'Oncologia de Girona (ICO) ha descobert una molècula que podria inhibir la resistència del càncer de pulmó en els nous tractaments, un fet que presenta el 15% dels pacients amb aquesta malaltia.

Es tracta d'un component natural, present en la carxofa i el card marià, que combinat amb fàrmacs com l'erlotinib o el gefitinib pot arribar a revertir aquesta resistència al tractament i que aquest torni a ser efectiu per combatre la malaltia.

De moment, s'ha fet amb cèl·lules animals i s'estan seguint els passos per poder fer l'assaig clínic amb pacients a finals del 2014. Cada any es detecten 200 nous casos de càncer de pulmó a la demarcació de Girona.

Segons l'oncòleg Joaquim Bosch, "els assajos clínics en persones podrien començar l'any que ve, i també s'estudiarà l'aplicació d'aquest descobriment en altres càncers resistents, com el de còlon o el de mama".

La Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM) ha donat suport a aquesta nova línia d'investigació amb la concessió d'una beca per a Investigadors Novells en Grups Emergents al seu responsable, Joaquim Bosch.

Anar al contingut