Caracas

Hugo Chávez redueix per llei la llibertat d'expressió a Veneçuela

Venençuela ha fet un pas més per reduir a la mínima expressió la llibertat de premsa. El president, Hugo Chávez, ha promulgat la llei de delictes mediàtics, que preveu penes d'entre sis mesos a quatre anys de presó per a aquell que, a través dels mitjans de comunicació, divulgui informacions que puguin atemptar contra "l'estabilitat de les institucions de l'Estat, la pau social, la seguretat i la independència de la nació". També són susceptibles de ser penades aquelles persones que generin la sensació "d'impunitat o inseguretat entre la població", o els que "atemptin contra la moral o l'ordre públic".

Actualitzat
Amb la llei, se situa en el punt de mira totes aquelles persones que s'expressin a través de qualsevol mitjà de comunicació, ja sigui escrit, televisiu o radiofònic.

Els directors, gerents o editors de mitjans que es neguin a revelar la identitat de l'autor d'algun contingut "inapropiat" podrien ser castigats amb penes de fins a tres anys de presó.

Fins al moment, l'organisme responsable de vigilar el funcionament dels mitjans, el Ministeri de Comunicació i Informació, ha considerat que informacions relacionades amb la seguretat ciutadana o amb la corrupció al país eren "falses" o "interessades".

Recentment, a un acte a Caracas, el president veneçolà, Hugo Chávez, demanava lleis revolucionàries per poder acabar amb les estructures burgeses i, d'aquesta manera, poder fer avançar el capitalisme del segle XXI.
Anar al contingut