Cameron i Hollande en una compraixença plegats per condemnar l'atac a Síria.
Cameron i Hollande en una compraixença plegats per condemnar l'atac a Síria.
Washington

Hollande reitera la seva disposició a castigar Síria i Cameron es mostra comprensiu amb Obama

RedaccióActualitzat
El principal aliat dels Estats Units contra Síria --París-- i el vell company de viatge --Londres-- aplaudeixen Barack Obama, però cadascun a la seva manera. França reitera la seva disposició a actuar contra el règim de Bashar al-Assad al costat de les forces nord-americanes. El Regne Unit, escarmentat per la votació del seu Parlament, assegura que "comprèn i dóna suport" a la decisió del president dels Estats Units.

El president francès, François Hollande, és ara el màxim aliat d'Obama en la croada contra Al-Assad. De fet, el líder nord-americà ha trucat a Hollande abans de comparèixer per anunciar que buscarà l'aval del Congrés per intervenir militarment a Síria.

Fonts de l'Elisi han explicat que, en la conversa, Hollande ha ratificat la seva disposició a castigar Síria.

Pel que fa a consulta al Congrés, França assegura que respecta el camí que ha escollit Obama per dirimir internament l'atac a Síria. París referma que estarà preparat quan arribi el moment.

Des de Londres la complicitat és similar, però el to és més mesurat. El "premier" britànica, David Cameron, encara mira de curar-se les ferides del revés del seu Parlament a la votació d'intervenir a Síria. El vell aliat nord-americà ha quedat escarmentat i ara es limita a assegurar que comprèn i dóna suport a Obama en el seu compte de Twitter.
 


En un altre tuit, el ministre britànic d'Exteriors, William Hague, ha aplaudit Obama pel seu discurs.


El Regne Unit havia estat un dels grans defensors de l'atac al règim sirià pel suposat ús d'armament químic. La votació del Parlament, però, va estroncar els plans de Cameron, que es va veure obligat a renunciar a l'operació.
Anar al contingut