Renzi i Hollande en una compareixença informativa al Palau de l'Elisi (Reuters)
Renzi fa costat a Hollande en la lluita contra el terrorisme (Reuters)
París

Hollande i Renzi defensen "una solució global" per al drama dels refugiats

Els líders francès i italià destaquen la necessitat d'arribar a un acord diumenge amb Turquia en aquest sentit

RedaccióActualitzat

L'endemà de reunir-se amb Angela Merkel, el president francès s'ha reunit al Palau de l'Elisi amb el primer ministre italià, Matteo Renzi. François Hollande ha mostrat la seva sintonia a l'hora d'afrontar "una solució global" a la crisi dels refugiats de Síria i Líbia. Els dos líders han indicat, en una compareixença informativa conjunta, que un acord amb Turquia sobre els demandants d'asil diumenge que ve seria "significatiu", tot i que han demanat que no s'oblidi altres països afectats.

Unes hores abans de reunir-se a Moscou amb Vladímir Putin, Hollande ha assegurat que "res seria pitjor que la comunitat internacional no adoptés les decisions que s'esperen enfront de l'amenaça terrorista". "Ens reunirem diumenge amb Turquia i seria desitjable arribar a un acord que permeti acollir els refugiats i que reguli la seva arribada a Europa", ha explicat el president francès. Els investigadors sospiten que alguns dels suïcides dels atemptats de París van entrar, procedents de Síria, en algun comboi de refugiats a través de Grècia.

 

 

Matteo Renzi ha fet costat als esforços diplomàtics d'Hollande per formar una única coalició contra Estat Islàmic i ha confirmat els seus "compromisos juntament amb França i a la coalició" que bombardeja Síria. Sense precisar si reforçarà el contingent militar italià, Renzi ha dit que les seves tropes ja estan presents en diferents escenaris, com Síria, l'Iraq, el Líban o al continent africà, des de les seves bases de Somàlia. El primer ministre ha assegurat que "l'única forma d'acabar amb l'èxode de refugiats és aturar les guerres civils a l'Àfrica i Síria".

París es prepara, mentrestant, per homenatjar aquest divendres les víctimes dels atemptats del 13-N. Hollande ha instat els francesos a penjar banderes nacionals a les façanes de les cases. L'acte es farà davant del Palau dels Invàlids.

Anar al contingut