Actualitat blaugrana

Guerra oberta entre Joan Laporta i Oriol Giralt en la recta final de la campanya del vot de censura

Minuts abans de la presentació de Gerard Piqué, i quan falten només tres dies per al vot de censura, Oriol Giralt ha carregat durament contra Joan Laporta. El promotor del vot de càstig a la directiva del Barça ha fet un últim acte de premsa en què ha desqualificat el president del Barça per la política de generar por que, segons el seu parer, fomenta Laporta. I ho fa, segons Giralt, mentint. El contraatac de Laporta té un nom propi: Sandro Rosell, que, segons ell, és al darrere de tota l'operació.

Actualitzat

Oriol Giralt, impulsor del vot de censura contra el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i la seva junta directiva, ha titllat de "mentider" el mandatari barcelonista, a qui ha acusat d'"haver-se carregat el millor equip del món", en al·lusió a les dues males campanyes esportives. Giralt ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per realitzar l'últim balanç des que fa dos mesos va impulsar el vot de censura, el referèndum del qual se celebrarà diumenge al Camp Nou, però ha canviat el discurs "i el to" per respondre "a les acusacions abocades per Laporta" contra ell ahir, després de la reunió de la junta.

Joan Laporta va denunciar que l'exvicepresident esportiu del club Sandro Rosell estava darrere de la moció de censura i que tots els personatges que han portat als tribunals el club català els últims anys formen part de la mateixa trama, en la qual apareixeria, suposadament, segons el president barcelonista, Giralt i Rosell, entre altres. "Laporta ha fet de la mentida una bandera. No tinc cap dubte que l'aparició de Laporta ahir el perjudicarà molt. Ell insisteix que hi ha una trama, però és possible que sàpiga ja que les enquestes li són molt desfavorables, i per això ha iniciat aquest camí. Lamento que acabi el mandat mentint", ha assenyalat Giralt.

"El president del Barça va mentir ahir a la nit dues vegades: la primera, per afirmar que una junta gestora (que es posaria en marxa en cas que la junta perdés la moció de censura diumenge) no pot signar traspassos ni comprar jugadors. Això és una barbaritat, perquè sí que pot realitzar activitat ordinària. Si en aquestes últimes setmanes la junta directiva havia realitzat una bona feina, Laporta ho va rebentar tot", ha afegit. Sobre la segona "mentida" que ha denunciat Giralt, el soci barcelonista es va indignar perquè Laporta insistís que tot és part d'una trama per erosionar-se i derrocar-lo. "Va abocar unes acusacions molt greu en denunciar que existeix una trama en la qual Sandro es troba darrere meu i que jo sóc un home de palla d'ell. I que ens hem reunit! Que aporti proves!", ha desafiat l'impulsor de la moció.

Finalment, Giralt ha reconegut avui que una persona a la qual no va identificar li va voler comprar per mig milió d'euros totes les fotocòpies dels documents d'identitat dels socis que van facilitar la seva firma per impulsar el vot contra el consell directiu del club català. Amb aquest negoci, suposadament, els carnets d'identitat, així com les dades dels socis promotors del vot de censura, podrien haver entrat al mercat negre de les pròximes eleccions a la presidència del Barça, si aquestes se celebressin a l'octubre. Giralt ha garantit que no va acceptar l'oferta per dos motius: perquè es tractava d'un delicte i perquè darrere d'aquesta acció hi podria haver una jugada per caçar-lo en una renúncia i paralitzar la recollida de firmes de la moció de censura, que en el període de quinze dies en va reunir més de 9.000.

L'última resposta de Laporta ha tingut lloc en el curs de la presentació de Gerard Piqué. Laporta ha insistit a dir que la junta gestora només podria fer actes d'administració i funcions molt limitades.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut